'Margriet aan Zee': een nostalgische terugblik op de eerste talkshow

Films | Op 19 augustus blaast Margriet Hermans nieuw leven in haar talkshow ‘Margriet’ die voor het eerst werd uitgezonden in 1989 en tot 1994 op televisie bleef. Deze keer zal de show ‘Margriet aan Zee’ heten en is hij te bekijken op Pickx+. Hier bij Proximus Pickx blikken we al even nostalgisch terug naar die eerste show eind jaren 80.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1989 was de VRT op zoek naar een opvolger voor de talkshows ‘Met Mike in zee’ en ‘Mike’, maar iemand vinden die het even goed zou doen en kijkers zou aantrekken, bleek niet zo evident te zijn. Tot ze plots aanbelandden bij Margriet Hermans, die niet zo lang daarvoor haar televisiedebuut maakte in ‘De Drie Wijzen’, een humoristische quiz.
 
Margriet gaf al in een interview met Het Laatste Nieuws toe dat ze veel zenuwen had toen ze begon: “Dat werd nog volledig live opgenomen, hé. En zonder autocue. Ik moest enorm veel uit het hoofd leren. Maar van bij het begin heb ik m’n stempel gedrukt op het programma.”

Vlaamse artiesten
 
En dat laatste is zeker, want al van het begin drukte de presentatrice haar mening door. Het was het plan om ‘Margriet’ op te nemen in de haven van Oostende, maar daar was Margriet het niet mee eens. Op die plek was er namelijk geen plaats voor publiek of artiesten en zij wilde dat de show Vlaamse artiesten in de kijker zette, omdat er toen nog geen platform was voor hen op de televisie. De opnames werden dus verplaatst naar het Casino van Middelkerke.
 
Grote namen als Joe Cocker en Stéphanie van Monaco waren van de partij, maar ook kleinere Vlaamse artiesten kregen de kans om te schitteren op het podium van Margriet Hermans in Middelkerke. Ze kreeg bijvoorbeeld Jimmy B over de vloer, een typetje van Chris Van den Durpel, Crowded House en zelfs Bob Savenberg, de drummer van Clouseau, zette er zijn eerste stappen in de media net voor ‘Anne’ een hit werd.  
 

‘Margriet aan Zee’
 
De nieuwe show, die op 19 augustus van start gaat, zal 'Margriet aan Zee' heten, duurt één uur en vindt opnieuw plaats in Middelkerke, dit keer in de Proximus Pop Up Arena. Voor Margriet is dit programma thuiskomen, want ze gaat opnieuw een gezellige mix van interviews en muziek presenteren. Aan haar zijde zullen we presentator Stef Poelmans zien, bekend van zijn werk voor Nickelodeon. Hij leidt het muzikale gedeelte van het programma in goede banen, een job die dertig jaar geleden voor Ben Crabbé was.
 
Naast muziek is er ook plaats voor enkele interessante gasten in het programma. "We gaan voor een knipoog naar vroeger en brengen daarom goede, scherpzinnige gesprekken over boeiende onderwerpen in 'Margriet aan Zee'", aldus Margriet.

Bekijk ‘Margriet aan Zee’ op 19 augustus en 26 augustus om 22u15 op Pickx+ (zender 11 van je tv of in de Proximus Pickx-app) en op Pickx.be voor iedereen! Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Kom hier alles te weten over 'Margriet aan Zee' en lees hier alles over haar sidekick van dienst Stef Poelmans! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Margriet aan Zee’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top