Margriet Hermans kijkt uit naar ‘Margriet aan Zee’: “Ik kan mezelf niet veranderen”

Deze zomer keert Margriet Hermans terug naar een oude liefde. Met ‘Margriet aan Zee’ neemt ze voor Pickx+ twee afleveringen op van een nieuwe talk- en entertainmentshow, ruim 20 jaar nadat ze met ‘Margriet’ in de zomer wekelijks meer dan een miljoen kijkers lokte. “Voor mij voelt het als 20 jaar terugkeren in de tijd. Het is een fantastische uitdaging”, zegt ze.

Wat kunnen we verwachten?
 
Margriet Hermans: “Ik was aangenaam verrast dat Proximus me vroeg om een nieuwe editie te maken van ‘Margriet aan Zee’. Het wordt een talkshow genoemd, maar eigenlijk zeg ik liever entertainmentshow. We zullen praatgasten en muzikale gasten over de vloer krijgen op twee locaties aan de Proximus Pop-up Arena in Middelkerke. De ene locatie is een VIP-bar, waar we met de gasten zullen praten. Zo houden we het een beetje gezellig, het zou moeilijker zijn om te praten in de gigantische ruimte waar alle mensen staan. De muziekopnames zullen wel in de grote tent plaatsvinden, net omdat daar veel ambiance is.”
 
Op welke manier zal ‘Margriet aan Zee’ anders zijn dan het programma van 20 jaar geleden?
 
Margriet: “De locatie is natuurlijk anders (De oorspronkelijke show werd opgenomen in het Grand Casino in Middelkerke, red.) en we hebben ook meer technische middelen. We gaan bijvoorbeeld filmpjes draaien aan de zee, een soort toeristische tips. Dat zal mijn medepresentator Stef Poelmans vooral op zich nemen. Hij zal ook het muzikale gedeelte presenteren, ik neem het praatgedeelte voor mijn rekening. Onze thema’s zullen natuurlijk ook nieuw zijn, maar wat de afwisseling tussen gesprekken en muziek betreft, zal er niet veel veranderen. De stijl blijft dezelfde. We hebben zelfs mijn nummer van toen, ‘Niets houdt me tegen’, in een nieuw kleedje gestoken. De mensen zullen veel herkennen.”
 
“Margriet blijft ook altijd Margriet. Ik kan mezelf niet veranderen en ik wil dat ook niet. Ik denk dat dat is wat de mensen willen: die Margriet van toen terugzien. En dat zullen ze ook krijgen, want ik kan niet anders zijn dan ik ben.”


Zijn er nog projecten die je graag nieuw leven zou inblazen?
 
Margriet: ‘Ik ben altijd met verschillende dingen bezig. Ik wil bijvoorbeeld mijn zangcarrière weer opstarten en ik ben een roman aan het schrijven, die moet ik nog afwerken. Voor de rest werk ik nog steeds aan de zaalshow met mijn dochter, een cabaretshow met humor en muziek, maar die staat nog in de kleuterschoentjes.”
 
“Daarnaast heb ik ook enkele eenmalige opdrachten, zoals opnames voor panelshows bijvoorbeeld. Dat is ook leuk, maar ik wil me nu vooral toeleggen op die vaste opdrachten, dingen op lange termijn. Daarom hoop ik ook dat de opnames van ‘Margriet aan Zee’ goed verlopen, zodat we het volgende zomer nog eens kunnen doen!”

Ontdek welke gasten er aan bod komen in 'Margriet aan Zee' en stem af op Pickx+ voor de eerste aflevering op 19 augustus om 22u15 en op 20 augustus om 19u30, zender 13 op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Margriet aan Zee’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kom hier alles te weten over 'Margriet aan Zee' en lees hier alles over haar sidekick van dienst Stef Poelmans! 

Films

Bekijk alles
Top