Mythische vieringen: Macedonische middenvelder trekt zijn broek uit in Thaïse competitie

In het voetbal zien we de gekste doelpuntenvieringen. Eén van de meest opvallende vreugde uitbarstingen bij een goal zagen we in Thailand. Daar pakte de Macedonische speler Mario Gjurovski met een wel zeer speciale viering uit.

Mario Gjurovski speelde in 2013 voor de Thaïse eersteklasser Muangthong United. Daar was de Macedonische middenvelder een sterkhouder, maar hij zorgde met zijn viering voor wereldfaam.

De toen 27-jarige speler scoorde in de wedstrijd tegen TOT Sport Club via een mooie lob over de doelman de 0-1. Nadien ging het licht even uit bij Gjurovski.

Rode kaart

Gjurovski leek aanvankelijk op een normale wijze het doelpunt te vieren, maar plots trok hij zijn broek uit. Hij zette die op zijn hoofd en ging de fans wat jennen. Een zeer bizarre viering en de scheidsrechter kon dit ook niet echt appreciëren. Hij gaf de speler prompt een gele kaart, wat meteen zijn tweede was en daardoor kreeg hij dus rood. Zo belandde Gjurovski even van de hemel in de hel. De rode kaart had echter geen grote gevolgen, want zijn team wist de partij met 2-1 winnend af te sluiten.

Jaren later kwam Grujovski terug op die toch wel zeer vreemde fase, waardoor hij wel op slag wereldbekend werd. "Ik heb een fout gemaakt", zei Gjurovski tegen These Football Times. "Er zijn een paar momenten in mijn leven geweest dat ik niet zo slim was. Ik verloor even de controle over mezelf en dit was één van die momenten. Als ik er nu op terugkijk, dan zou ik zoiets uiteraard nooit meer doen."

Positief effect

Toch had de viering ook een positief effect. "Desondanks was het ook één van mijn beste momenten. Ik wil niet zeggen voor het Thaise voetbal, maar het was een speciaal moment omdat het de competitie wereldwijd aandacht gaf. Ik krijg er nu (in 2018, nvdr.) zelfs nog reacties over. Het was een stom, maar speciaal moment."

Gjurovski, die twaalf keer international was bij Macedonië, was als voetballer geen grote naam. Hij speelde voor Rode Ster Belgrado, Mladenovac, Sopot, Bezanija, Vojvodina, Metalurg Donetsk, Muangthong United, Bangkok United, Bangkok Glass en hij sloot in 2019 zijn carrière op zijn 34ste af bij Muanghthong United. Hij is sinds maart 2020 de hoofdtrainer van die laatste club.Dankzij de All Sports-optie kan je naar believen genieten van de zenders Eleven Pro League en Pickx+ Sports. Ben je nog geen abonnee? Neem een gratis maandabonnement om te genieten van de start van de Jupiler Pro League waar het opnieuw een historisch seizoen belooft te worden.

Fan van deze reeks? Lees dan hier over de opmerkelijke viering waarbij een Braziliaanse spits playbackt op een nummer van Shakira.

Voetbal

Bekijk alles
Top