Mythische vieringen: Braziliaanse spits playbackt Shakira voor thuispubliek na het scoren

Stel je voor, je zit in de tribune en je bent aan het kijken naar een voetbalwedstrijd in de Finse derde klasse. Plotseling wordt er een doelpunt gemaakt, weerklinkt ‘Waka Waka’ van Shakira door de boxen en zie je de doelpuntenmaker playbacken voor het publiek. Dit zijn de wedstrijden waarop de Braziliaan Marcelo Matrone speelt en scoort. En plotseling besef je: voetbal hoeft helemaal niet zo serieus te zijn.

 

Hoe deze wedstrijd afliep en tegen welke Finse ploeg er werd gescoord, is niet duidelijk. Het is echter wel zo klaar als een klontje dat een gewone viering voor de Braziliaanse spits Marcelo Matrone niet genoeg is. Na zijn doelpunt wou hij immers niet gewoon in de armen van zijn teamgenoten vallen maar dus wel ‘Waka Waka’ van de Colombiaanse zangeres Shakira playbacken. Hij begon aan zijn toneelstukje door naar de dj van het stadion te wijzen, een pruik op te zetten en vervolgens een dansje te placeren aan de zijlijn van het voetbalveld.

Twee teamgenoten van Matrone deden mee en maten zichzelf een hoed aan terwijl een derde ploegmakker zichzelf als manlief Gerard Picqué had verkleed om geveinsde amok te zaaien. Nog meer dan van het doelpunt, genoot het thuispubliek overduidelijk van de clown die Matrone wel niet is. Of de tegenstanders er ook zo hartelijk om konden lachen, durven we echter niet met zekerheid zeggen.

 

Ook andere vieringen

Een korte zoektocht op het internet leert ons dat Marcello Matrone niet aan zijn proefstuk toe was. In eerdere wedstrijden deed hij al uitgebreide vieringen met zijn teammakkers en ondertussen heeft hij ook al doelpunten gevierd op de deuntjes van de Amerikaanse zangeres Lady Gaga, de Britse legende Amy Winehouse en de Amerikaanse hardrockband Guns ‘n Roses. Bekijk onderaan alvast de viering met 'Waka Waka'.

Dankzij de All Sports-optie kan je naar believen genieten van de zenders Eleven Pro League en Pickx+ Sports. Ben je nog geen abonnee? Neem een gratis maandabonnement om te genieten van de start van de Jupiler Pro League waar het opnieuw een historisch seizoen belooft te worden. 

Fan van deze reeks? Lees dan hier over de opmerkelijke viering Christian Kabasele tegen Standard die racisme aankaart. 

 

Voetbal

Bekijk alles
Top