Het ecosysteem van CSGO blijft zich ontwikkelen in België. Het bewijs: KRC Genk Esports heeft vandaag het team onthuld dat zijn blauwwitte shirt zal dragen op de door Valve ontwikkelde FPS.

Nadat Sector One begin februari zijn nieuwe teamsamenstelling op Counter-Strike: Global Offensive bekendmaakte, is het nu KRC Genk Esports dat de oprichting aankondigde van een sectie gewijd aan de meest bekende tactische FPS op de esportsplaneet.

De esportsafdeling van de Genkse voetbalclub heeft deze vrijdag de hele dag de samenstelling van zijn team onthuld. Sommigen onder ons volgen de CSGO-scene in de Benelux op de voet en zullen gemakkelijk verschillende namen herkennen die al vele jaren meedraaien.

De ploeg zal geleid worden door Kik "Fishie" Voortman. Hij zal dus de aanvoerdersband dragen in het allereerste CSGO-team van Genk. Hoewel de positie van kapitein soms heel ingewikkeld kan zijn, zou hij geen grotere problemen mogen ondervinden dan de alledaagse obstakels.

En inderdaad, voor haar grote start op de game heeft de organisatie niet minder dan vier spelers van het voormalige 4Elements-team aangetrokken. Op 3 juli had de organisatie van de Elite Series al aangekondigd dat 4Elements niet zou kunnen deelnemen aan de Summer Split en dat er een vervanger was gevonden, met name KRC Genk Esports. 4Elements verkeert al enkele weken in moeilijkheden door interne problemen en heeft sinds 17 juni geen tekenen van leven meer gegeven. Terwijl sommigen hoopten de organisatie terug te zien op de scene, is de aankondiging van het Genkse team de laatste nagel aan de doodskist van 4Elements op het CSGO-podium.

Fishie zal dus worden vergezeld door zijn voormalige ploegmaten. Bram "Frosty" Beukeveld krijgt de rol van lurker, Rune "Tewyy" Steusel wordt de rifler. Rick "r1qzor" Weijer zal de AWP bedienen en proberen de koppen te laten rollen.

Rifler Indio "Redux_ps" Schalkx maakt het vijftal compleet. Een logische keuze, gezien de geschiedenis van de verschillende spelers. De laatstgenoemde kent een groot deel van het team namelijk heel goed, zeker nadat ze in 2019 samen voor JoinTheForce uitkwamen. Het team eindigde tijdens het wintersegment van het ESL Dutch Championship op de hoogste trede van het podium. Opgelet, volgens KRC's esportsverantwoordelijke Bram Bartels zijn rolwisselingen binnen het team mogelijk zodat alle spelers op de juiste stoel komen te zitten binnen het team.

Hoewel de deelname aan de Elite Series reeds is bevestigd, heeft het team ook benadrukt dat het zich wil voorbereiden op andere toernooien in de loop van het jaar. "De Elite Series zullen onze eerste stapjes zijn, maar we kijken ernaar uit om talent te ontwikkelen in de Benelux-regio", vertelt Bram Bartels. De ESL Benelux volgt over enkele weken en dus is een deelname niet uitgesloten voor het team uit Genk.

Copyright afbeelding: KRC Genk Esports