De kogel is door de kerk: The International 10 verhuist van Zweden naar Roemenië. Dat kondigde Valve gisteren aan op de officiële DOTA 2-website. Niet enkel de locatie, maar ook de data zijn gewijzigd. Het toernooi zal nu van start gaan op 7 oktober, de finale vindt op 17 oktober plaats.

De DOTA 2-community slaakte woensdagavond een zucht van opluchting, want Valve heeft eindelijk een oplossing gevonden voor The International 10. Zoals we twee weken geleden al schreven, was de ontwikkelaar al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie. De tiende editie van het grootste DOTA-toernooi ter wereld werd door de pandemie al een jaar uitgesteld, en zou normaal op 5 augustus van start gaan in Stockholm.

Maar de Zweedse regering gooide roet in het eten, want het toernooi kreeg geen erkenning als topsportevenement. Daardoor moest Valve op zoek gaan naar een nieuwe locatie. De bedoeling was wel om in Europa te blijven. De oplossing lag uiteindelijk in Roemenië: Boekarest wordt zo de nieuwe locatie van TI10. De teams zullen strijden om de prijzen in de Arena Nationala, het grootste stadion van het land.

De problemen met de Zweedse authoriteiten dwongen Valve wel om TI10 uit te stellen. De groepsfase gaat nu door van 7 tot en met 10 oktober. De wedstrijden op de Main Stage beginnen op 12 oktober, en de grote finale wordt uitgevochten op 17 oktober. De totale prijzenpot bedraagt meer dan 40 miljoen dollar. Meer info over de ticketverkoop volgt binnenkort, aldus Valve.

Copyright afbeelding: Valve