Wat je kan kijken om in de wereld van voetbal te blijven na de EK-finale

Het EK 2020 eindigt zondag met de finale op Wembley. Het is een maand geweest waarin voetbal het nieuws heeft gedomineerd. Als je het nog niet aankan om je dagelijkse portie voetbal te missen, zijn hier een aantal kijktips om je bij de les te houden.

1895, over 125 jaar Belgisch voetbal

De Rode Duivels hebben de finale van Euro 2020 dit jaar niet gehaald, maar ze kunnen nog steeds op je scherm te zien zijn. Deze documentaire schetst het 125-jarige bestaan van Belgische voetbalbond, met inbegrip van de gloriedagen, de teleurstellingen en de veranderingen. Een reeks die geen enkele voetballiefhebber mag missen.
 
‘1895, over 125 jaar Belgisch voetbal’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Sunderland 'Til I Die

Sunderland, een historische club in Engeland, heeft een turbulente geschiedenis achter de rug, tussen titels en degradaties, vooral in de laatste jaren. Financiële problemen en mislukte transfers, alles wordt blootgelegd om de neerwaartse spiraal van de club te begrijpen. Tijdens de docureeks komen verschillende sprekers aan het woord, waaronder fans en medewerkers, die via het scherm hun passie voor voetbal en Sunderland overbrengen.
 
Ontdek ‘Sunderland 'Til I Die’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

This is Football

Deze documentaireserie mengt voetbal met geschiedenis om te begrijpen hoe voetbal mensen over de hele wereld verenigt. ‘This Is Football' focust op zes thema's: verlossing, hoop, kansen, liefde, trots en mirakel. Er wordt gesproken over het belang van voetbal in Rwanda na de genocide, Lionel Messi voor het mirakelaspect, de Vikingen uit IJsland en het belang van vrouwenvoetbal.
 
‘This Is Football' van John Carlin is te vinden in de 'Amazon Prime Video'-catalogus, die kan worden gestreamd vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie kan je hier vinden.

Baggio: The Divine Ponytail

Italië staat in de finale van dit Euro 2020 en een van de vroegere legendes van het Italiaanse voetbal krijgt nu zijn eigen Netflix biopic. Roberto Baggio was de winnaar van de Ballon d'Or in 1993, maar slaagde er nooit in om Italië naar de top te brengen, met name door ongelukkige penalty's. Baggio staat ervoor gekend de ene blessure na de andere te hebben gehad, maar wordt ook geprezen voor zijn enorme talent.  
 
Ontdek ‘Baggio: The Divine Ponytail’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Back of the Net

‘Back of the Net’ vertelt het verhaal van Cory Baoley, een jonge Amerikaanse studente die besluit haar studie in Australië voort te zetten. Eenmaal daar stapt ze op de verkeerde bus en belandt ze op de Harold Voetbal Academie. Cory kent niets van voetbal, waardoor de getalenteerde en veelbelovende Edie haar tot het mikpunt van haar grappen maakt. De studente besluit dan toch om te gaan voetballen, wetende dat de school het nationale toernooi organiseert, zodat ze het daar tegen Edie kan opnemen. Een film uit 2019 van Alston Louise met in de hoofdrollen Wylie Sofia, Kirby Christopher, Bonne Melissa.
 
Ontdek ‘Back of the Net’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Films

Bekijk alles
Top