Afgelopen weekend gingen de Regional Major Rankings (RMR) play-offs van de CIS-regio door. De teams die in de bovenste helft van het klassement eindigden, kwalificeerden zich voor de Major van Stockholm in oktober! De laatste maanden domineerde de Russischtalige regio de CSGO-scene. Het werd dus een strijd der favorieten!

Na’Vi en Gambit monopoliseren de eerste plekken

De hoofdrollen in het verhaal van deze eindfase werden natuurlijk opgeëist door de twee sterrenteams, Na’Vi en Gambit. Vanaf de eerste round legden beide teams hun spel op en wonnen ze, zonder al te veel moeite, van hun respectievelijke tegenstanders (K23 en Team Spirit). De finale van de upper bracket werd een finale avant la lettre. De twee teams kwamen elkaar al tegen in de groepsfase, de BO3 ging toen naar Gambit met 2-1-winst. Gambit plaatste zich zo voor de grote finale en wachtte op Natus Vincere, het verliezende team dat naar de lower bracket werd gestuurd. Daar was het Team Spirit dat op wraak zinde. Het winnende team mocht het opnemen tegen Gambit in een BO5 van hoogstaand niveau. Maar er volgde geen verrassing voor de fans en bookmakers. Na’Vi haalde het met twee maps tegen één. De grote finale werd dus een voortzetting van een strijd die nu al een paar maanden aan de gang is. Een van de twee ploegen zou met winst voorsprong nemen op de andere.

Een fantastische finale

Het was dus opnieuw van dat, tijd voor een zoveelste grote finale tussen Gambit en Natus Vincere en de broedertwist die nu al enkele maanden regeert. De eerstgenoemde, Gambit, had echter de leiding genomen in de tweestrijd. Het team trok in dit jaar 2021 vaak het laken naar zich toe in de onderlinge duels.

En, om de last van Natus Vincere nog te verzwaren, Gambit begon aan de BO5 met een map voorsprong omdat het team de upper bracket had overleefd.

© Liquipedia

Het slotduel toonde ons dat de Russischtalige teams terecht tot de wereldtop behoren! En de BO5 kende zijn afloop pas op de allerlaatste map, want na een overwinning van Gambit op Ancient, legde Na’Vi een van de meest indrukwekkende reverse sweeps van de laatste jaren op de mat! Met 2-0 in het krijt kwamen S1mple en zijn teamgenoten terug tot leven op het moment dat we dachten dat ze al begraven waren! De eindstand: 3-2 in het voordeel van Na’Vi en s1mple, die voor zijn spelniveau en zijn legendarische skills de titel van MVP van het toernooi in ontvangst kreeg.

Nu moeten we alleen nog wachten op de RMR-resultaten van andere regio’s, ook van Europa!

Copyright afbeelding: HLTV