Gambit onderstreept dominantie tijdens BLAST Spring Finals

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na afloop van een volledig Russischtalige voorjaarsfinale in het BLAST Premier-circuit hebben de jonge spelers van Gambit Esports een extra titel toegevoegd aan hun palmares. Gambit won de grote finale met twee tegen nul van de mythische structuur Na’Vi.

Russischtalige regio steekt er met kop en schouders bovenuit

Het eerste wat opvalt als je naar het eindklassement van dit BLAST-evenement kijkt, is dat de twee CIS-teams (Russischsprekende regio; red.) Gambit en Na’Vi bovenaan eindigden. Ze verpletterden hun respectievelijke tegenstanders. Het resultaat is nog indrukwekkender als je weet dat Gambit Esports slechts één map liet glippen in de hele boom, tegen de landgenoten van Na’Vi!

De eerstgenoemde, Gambit, maakte indruk en was alomtegenwoordig. De jonge formatie, die nog maar enkele maanden samen evolueert, lijkt inderdaad alles op haar pad weg te vegen. Zij die de scene kennen, zullen het zich herinneren: het was eerst het juniorenteam van Gambit Esports, Gambit Youngsters, dat al die spelers bijeen zag komen en meteen goede resultaten zag boeken.

De eindwinst is een vroege bekroning voor de jonge spelers die zich met hun titel ook hebben geplaatst voor de World Finals van december. Het team pakt met de Blast Spring Finals een tweede internationale trofee in een maand tijd en de spelers lijken niet van plan te willen stoppen! De titel van MVP van de competitie ging naar Hobbit, de derde in zijn carrière.

© Liquipedia

De verliezende finalist had iets meer moeite om het slotduel te bereiken. Maar Na’Vi begint langzaam maar zeker wel (opnieuw) zijn stijl op te dringen. Ondanks een kleine terugval nog niet zo lang geleden, zijn sommige spelers binnen het team hun stempel aan het drukken op de CSGO-scene.

Als winnaar van de laatste editie van de Blast Premier-serie tegen Astralis, begonnen ze goed aan het jaar 2021. Maar pas begin mei versloeg het Oekraïense team de collega’s van Gambit met 3-0 in de DreamHack Masters Spring-finale.

Dat resultaat had kunnen wijzen op een nieuwe overwinning van Na’Vi, maar wie nieuwe editie zegt, zegt nieuwe kampioen… Zo zijn de kaarten een beetje herverdeeld en kunnen de bookmakers wat hersenen breken een paar maanden voor de Worlds Finals.

Maar tussen nu en december kunnen heel wat teams de onruststoker komen spelen. Hoewel… Gambit is al gekwalificeerd, en dus hebben de teamgenoten van s1mple een mooi getraceerde weg richting de eindfase. Laten we voor wat meer spektakel hopen op betere resultaten van onze Europese kameraden, die er niet goed uitzagen tijdens dit eerste deel van het seizoen.

Copyright afbeelding: Gambit Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top