Cannes kleurt Belgisch dankzij het filmdebuut van Angèle

Films | Op het filmfestival van Cannes zal zangeres Angèle haar debuut maken op het grote scherm in de Franse film ‘Annette’. Daar staat ze naast niet de minsten, zoals Adam Driver, Marion Cotillard en Simon Helberg. Wat haar rol precies zal inhouden, zullen we pas op het festival kunnen ontdekken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het bleef tijdens de opnames nog een goed bewaard geheim, maar de Brusselse ster Angèle speelt wel degelijk mee in de film ‘Annette’, die op het filmfestival van Cannes in première gaat. Meer nog, de film wordt nu al genoemd als een kanshebber voor de prestigieuze Palme d’Or en de screening zal het festival openen.
 
Voor regisseur Leos Carax is het niet de eerste keer dat hij kans maakt op de grootste onderscheiding in Cannes. In 2012 was zijn film ‘Holy Motors’ in de running. Toen was het van 1999 geleden dat hij nog een langspeelfilm had gemaakt en ‘Annette’ is zijn eerste langspeler sinds ‘Holy Motors’. Carax is dus een regisseur die graag zijn tijd neemt om kwaliteit af te leveren. En die zin voor perfectie wordt ook duidelijk als je ziet dat hij absolute topacteurs cast.
 
Annette’ is een muzikale film over een koppel, stand-up comedian Henry en sopraanzangeres Ann, die een dochter krijgen met een unieke gave. De eerste wordt gespeeld door Adam Driver (Kylo Ren uit ‘Star Wars’, ‘Marriage Story’), ook geen vreemde op het festival. Oscarwinnares Marion Cotillard (‘La Vie en Rose’, ‘De rouille et d’os’) geeft gestalte aan Ann. Simon Helberg, vooral bekend als Howard in ‘The Big Bang Theory’, maar ook gelauwerd om zijn acteerwerk in ‘Florence Foster Jenkins’, speelt ook een prominente rol.

Nieuwe carrière?

En tussen al dat acteergeweld vinden we dus ook Angèle terug, de Brusselse zangeres die met ‘La Loi de Murphy’ in een razend tempo de harten van muziekminnend België stal en intussen het ene na het andere record brak met haar verscheidene hits. Welke rol ze precies speelt in de film is nog niet geweten, maar intussen is haar naam wel toegevoegd aan de affiche.
 
Het wordt het debuut van Angèle op het grote doek. Voor ‘Toy Story 4’ mocht ze wel al meewerken aan de Franstalige dub en onlangs werd bekend dat ze in de volgende film over de onverslaanbare Galliërs Asterix en Obelix de rol van de schone Walhalla op zich neemt, maar die wordt pas volgend jaar in de zalen verwacht. Op het kleine scherm was Angèle al te zien in twee afleveringen van de komische serie ‘La Flamme’. Dat ze kan acteren, weten we dus wel al. Wacht haar een nieuwe, roemrijke carrière?
 
De rol voor Angèle is overigens niet de enige Belgische noot in de eerste Engelstalige film van de Franse regisseur. De opnames gingen namelijk deels door in ons land, in Brugge, Luik en Brussel. Dus of je nu het Warandepark wil spotten of wil zien hoe onze Belgische muzikale trots het er als acteur van afbrengt, of gewoon wil genieten van een hypergestileerde musical: ‘Annette’ wordt een echte aanrader.

Lees hier meer over de openingsfilm van het Filmfestival van Cannes.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top