'Lupin': maak je klaar voor seizoen 2 met deze korte terugblik!

Series |

‘Lupin’ heeft sinds haar lancering wereldwijd miljoenen fans gemaakt. Hoe kan het ook anders? Deze Netflix-serie bevat boordevol spanning, een doordacht scenario en een geweldige cast. Gelukkig hoeven we niet te lang meer te wachten het tweede deel van het eerste seizoen van ‘Lupin’. Maar voordat het zover is blikken we terug de vijf spannende eerste afleveringen van ‘Lupin’.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De allereerste aflevering van ‘Lupin’ begint meteen met spanning en sensatie. Om zijn schulden af te lossen, beraamt de professionele dief Assane Diop (Omar Sy) een plan om de befaamde halsketting te stelen van de Franse koningin Marie-Antoinette die in het Louvre wordt geveild door de steenrijke familie Pellegrini. Samen met zijn schuldeisers, steelt Assane de halsketting, maar plots blijkt het dat hij zelf in het ootje genomen door diezelfde kompanen.

Gelukkig had Assane dit voorzien en heeft hij de halsketting onopgemerkt weten te verwisselen met een vals exemplaar. Gelukkig maar, want het was Assane meer te doen om de halsketting, dan om zijn schuldeisers. Hij heeft immers nog een eitje te pellen met de Pellegrini’s die volgens hem achter de dood van zijn vader zitten.

 

Mysterieus overlijden

Dankzij een goede vriend komt Assane te weten dat de familie Pellegrini niet de waarheid heeft verteld over de halsketting. Dat doet hem ook vermoeden dat ze hebben gelogen over de ware doodsoorzaak van zijn vader die jarenlang in dienst werkte voor deze familie maar tragisch om het leven kwam na beschuldigingen van diefstal van de ketting.

Om uitsluitsel te voorkomen, werkt Assane zich binnen in de gevangenis waarin zijn vader vlak voor zijn dood verbleef. Hier ontmoet hij een oude celgenoot van zijn vader en die geeft hem aanwijzingen richting persoonlijke documenten van zijn vader. Assane ontdekt dat zijn vader wel degelijk erin geluisd werd en trekt verder op onderzoek.

 

Omkoping

Het onderzoekswerk in aflevering drie brengt Assane naar de politie die de moord van zijn vader destijds hebben onderzocht. Hoofdinspecteur Dumont wordt het onderwerp van Assanes onderzoek en al snel ontdekt hij dat deze agent werd omgekocht door pater familias van de familie Pellegrini: Hubert Pellegrini. Dat komt hij te weten nadat Assane uit zijn trukendoos enkele slimme listen heeft gehaald die de medeplichtigheid van de inspecteur bewijzen.

 

Ophefmakende onthulling

Assanes zoektocht brengt hem tijdens de vierde aflevering van Lupin tot bij onderzoeksjournaliste Fabienne Bériot. Zij schreef enkele jaren geleden een onthullend boek over de Pellegrini’s en moest onderduiken om in leven te blijven. Assane en Fabienne besluiten samen te werken en onthullen enkele ophefmakende details over Hubert Pellegrini via sociale media. Maar wanneer ze hetzelfde willen bereiken via een televisiespot, blijkt vader Pellegrini op de hoogte te zijn van de plannen. Hij steekt er een stokje voor en laat een huurmoordenaar los op Fabienne die het met haar leven moet bekopen.


Ontvoering

Het eerste deel van het eerste seizoen eindigt met een ware cliffhanger: het net rond Assane lijkt zich te sluiten omdat Hubert Pellegrini hem op het spoor is. De huurmoordenaar die Fabienne het hoekje om hielp, blijkt plots op dezelfde trein te zitten als Assane en slaagt erin om Assanes zoon te kidnappen. Als dat nog niet genoeg is, duikt plots ook politie-inspecteur op die Assanes ware identiteit heeft achterhaald en hem in de boeien wil slaan.

Ontdek het tweede deel van het eerste seizoen van ‘Lupin’ vanaf 11 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top