De groepsfase eindigde op dinsdag 11 mei en dus kennen we de zes teams zich geplaatst hebben voor het vervolg van de competitie. In de lijst van gekwalificeerde teams zien we DWG KIA en Cloud9, maar ook het Europese MAD Lions.

 

Na de zesde en laatste dag van de groepsfase komt de Mid Season Invitational 2021 in een stroomversnelling! De zes beste teams in het eerste deel van het toernooi hebben zich onderscheiden van de rest en kwalificeerden zich voor de tweede fase van de competitie: de Rumble Stage.

Niet verrassend vinden we hier de regerende wereldkampioen DWG KIA (voorheen bekend als Damwon Gaming) terug. De Koreanen domineerden hun groep en bewezen eens te meer hun dominantie op de MOBA. Ondanks een schrikmomentje tegen het Amerikaanse Cloud9, dat DWG de eerste nederlaag in het toernooi toediende, eindigde de wereldkampioen als eerste in zijn groep met een balans van vijf overwinningen en één verlies.

Een andere overlever uit groep C was Cloud9 met midlaner Luca “Perkz” Perkovic. Na een matige reeks heenwedstrijden trokken Perkz en zijn teamgenoten de netelige situatie helemaal recht door, zoals we je net vertelden, zelfs te winnen van DWG KIA. De resultaten beloven veel goeds voor het vervolg van het toernooi. Maar de andere teams worden natuurlijk ook sterker.

In groep B toonde de Europese kampioen zich van zijn meest agressieve kant tijdens het eerste deel van het toernooi. MAD Lions eindigde als eerste in zijn groep. De enige tegenvaller was de verliespartij tegen de Turkse kampioen fastPay Wildcats, een nederlaag die het soms ongecontroleerde enthousiasme van het Europese team goed illustreert. Vlak achter hen treffen we PSG Talon, dat zich ook plaatste voor de rumble stage. België is dus nog altijd vertegenwoordigd in de competitie, in de persoon van Christophe ‘kaas‘ van Oudheusden, de strategic coach van de MAD Lions.

Groep A, gereduceerd tot drie deelnemers na de afzegging van GAM Esports, bood meer kansen aan zijn deelnemers omdat slechts één team ongelukkig zou moeten vertrekken. Opnieuw, en niet echt een verrassing te noemen, toonde de Chinese kampioen Royal Never Give Up zijn talent door de groepsfase af te sluiten zonder enig verlies. En na een tiebreaker tegen Unicorns Of Love, die nodig was om de twee teams van elkaar te onderscheiden, trok Pentanet.GG aan het langste eind.

Deze zes teams zullen het komende vrijdag tegen elkaar opnemen in een dubbele round robin (elke deelnemer ontmoet alle tegenstanders twee keer; red.). De strijd belooft hevig te worden en we krijgen meteen een adembenemende openingswedstrijd. Inderdaad, de competitie wordt hervat met een duel tussen DWG KIA en RNG!

Ter herinnering: dit jaar staat er veel op het spel, want naast de klassieke geldprijs verovert de regio die de MSI wint een extra slot voor het volgende wereldkampioenschap.

Copyright afbeelding: Riot Games