Aan de ESL Benelux kwam afgelopen weekend een einde met de finale tussen eClub Brugge en LowLandLions. De prijs: €4.000 en een plaats op de National Championships Playoffs Spring. We vatten de eindfase van de competitie voor je samen in dit artikel.

De teams in de slotboom, de vier beste teams van de acht die aan de start verschenen, zijn namen die we maar al te goed kennen binnen de Benelux en op de internationale scene. LowLandLions, eClub Brugge, Lyngby Vikings en mCon esports behoorden tot het ultieme kwartet van de competitie, waar na meer dan anderhalve maand strijd een eind aan kwam.

Halve finales

De eerste wedstrijd ging tussen eClub Brugge en Lyngby Vikings in een BO3-format. Duel 1 ging door op Inferno, het “theatre of dreams”. Het is een map die zelden gespeeld werd tijdens het gewone seizoen, maar die een strategisch juweeltje blijft op hoog niveau. De bevestiging volgde door een zeer nipte uitslag: 19-16 in het voordeel van Club Brugge eSports. Mirage vormde het toneel voor duel twee, dat sneller in zijn plooi viel. Opnieuw haalde Brugge het: 16-11 en dus eindigde de eerste BO3 met een snelle en eenvoudige 2-0. eClub Brugge was het eerste team dat zich plaatste voor de grote finale.

Aan de andere kant van de boom stonden LowLandLions en mCon esports tegenover elkaar. Deze wedstrijd kondigde zich spannender aan op basis van het reguliere seizoen. mCon esports koos ervoor om de debatten te openen op Nuke. Na een 10-5 voorsprong halfweg, veroverden ze het eerste punt met een overtuigende 16-13. Maar LowLandLions wilde zijn skills etaleren en dat maakte het team duidelijk op Train. De eindscore was precies gelijk aan die op dezelfde map in het reguliere seizoen: 16-7 in het voordeel van LLL. En de leeuwen namen vervolgens ook Vertigo in met dezelfde eindstand (16-7), wat het einde van de BO3 betekende. We kregen een boeiend slot waarin triple L zich plaatste voor de grote finale van deze zomereditie van de ESL Benelux.

Grote finale

Zo ontmoetten eClub Brugge en LowLandLions elkaar in het slotduel van de competitie: een grote finale die in BO3 werd gespeeld en die meeslepend beloofde te worden. Wat de voorspellingen betreft, was Brugge lichtjes in het voordeel. Het team is aan het begin van de zomer in topvorm na eindwinst in het eerste seizoen van de Elite Series.

Het startschot werd gegeven op Train, LLL’s pick. De leeuwen toonden in de halve finale tegen mCon een dominant gedrag op de kaart, maar daar wilde Brugge natuurlijk niets van weten en het wilde LowLandLions het leven zuur maken. Uiteindelijk kwamen de fans voor een verrassing te staan. Brugge domineerde de eerste map en won met 16-8! De leeuwen hadden nauwelijks de tijd om hun wonden te likken, Mirage stond al voor de deur … Na slechts zes gewonnen rounds voor LLL viel het doek. Club Brugge won 16 rondes en pakte zo de eindoverwinning.

© Liquipedia

Club Brugge esports is dus jullie Summer 2021 kampioen en vertrekt met €4000 en een plek in de play-offs van de National Championships. Daarin zal het zich meten met de winnaars van andere Europese nationale kampioenschappen. We kunnen nu al de aanwezigheid noteren van LDLC OL uit Frankrijk, Endpoint uit Engeland en de Movistar Riders uit Spanje. De andere ploegen zouden we tegen 27 mei moeten kennen, de datum waarop de verschillende kampioenschappen eindigen. De inzet zal hoog zijn, want de teams zullen strijden voor niets minder dan een plaats op IEM Summer en ESL One Cologne, een prachtige kans om naam te maken tussen de grote teams binnen het ecosysteem. We kijken ernaar uit om samen met jou voor onze vertegenwoordigers te supporteren!

Copyright afbeelding: ESL Benelux