Meer dan 2 maanden lang streden 6 teams in de Elite Series, het laatste CSGO-toernooi in de Benelux, om uit te maken wie er vandoor ging met het grootste deel van de prijzenpot van €6.000 en een plek op het European Development Championship. Gisteravond won Club Brugge de grote finale met 3-0 van mCon esports.

 

Na zeven weken en intense wedstrijden plaatsten de vier beste teams van het toernooi zich voor de eindfase van de competitie. In de play-offboom zaten teams als mCon esports, Club Brugge esports, LowLandLions en 4Elements esports. Sector One en Join The Force presteerden helaas onder hun niveau, want geen van beide teams wist in de groepsfase een overwinning te boeken.

Play-offs

De eerste wedstrijd van de lower bracket ging tussen de laatste twee gekwalificeerde ploegen. LowLandLions stond tegenover 4Elements esports in een BO3, het format dat gebruikt werd voor de eerste wedstrijden in deze eindfase. De grote finale ging door in een BO5. Het klassement van de groepsfase leek een licht voordeel te geven aan LowLandLions door het verschil tussen gewonnen en verloren rounds. Maar in hun onderlinge groepsfasewedstrijd hielden beide teams het op een gelijkspel. Van een echte favoriet was dus niet echt sprake. Uiteindelijk won 4Elements het duel zonder echt in de problemen te komen: 16-6 op Overpass, de map die het had gekozen, en vervolgens 19-17 op Train. Eindstand 2-0 en dus ging 4Elements door naar de halve finale.

Aan de andere kant van de boom kregen we een spannendere strijd. Club Brugge maakte het mCon esports moeilijk in een wedstrijd die een voorbode was van de grote finale. Stev0se‘s teamgenoten uit Brugge namen de eerste map voor hun rekening, maar helaas konden ze geen tweede map winnen. mCon esports kwalificeerde zich voor de grote finale, Club Brugge werd naar de lower bracket final gestuurd om het daar op te nemen tegen 4Elements.

De Bruggelingen bewezen hun vastberadenheid door die BO3 vlot binnen te halen. Brugge was op Train overweldigend (16-3) en ook op Vertigo bleek het team sterker (16-7). 4Elements esports kon op twee maps slechts 10 rounds pakken in deze snel besliste BO3.

Grote finale

De pronostieken liepen binnen voor de laatste wedstrijd van de Spring Split. Op papier was de favoriet mCon, dat in zijn laatste wedstrijd tegen Brugge esports als winnaar uit de bus was gekomen.

Maar de Bruggelingen hadden hun laatste woord nog niet gezegd. En dat bewezen ze meteen vanaf het begin op Inferno, een map die beide teams in het toernooi nog niet hadden gespeeld. Een overtime zorgde voor de eerste beslissing, Club Brugge esports trok aan het langste eind. De Bruggelingen konden eindelijk eens het hoofd boven water houden en deze keer waren ze niet van plan om hun zuur verdiende voorsprong te laten glippen.

De tweede kaart, Vertigo, ging gemakkelijker voor het team dat bij de voetbalclub hoort. Eindstand 16-12. Brugge kreeg twee matchpunten. Het eerste op Dust 2, de tweede pick van mCon esports.

Uiteindelijk haalde Club Brugge het ook op die mythische map. ritchiEE en Stev0se speelden op de top van hun kunnen. Ze schreven respectievelijk 18 en 22 kills achter hun naam in deze ronde en trokken hun teamgenoten mee richting een verpletterende overwinning. mCon kon slechts 5 rounds pakken aan verdedigende zijde en dus eindigde de map op 16-5.

Club Brugge esports had vleugels gekregen in deze ongelooflijke finale! Het team kroonde zich met een overtuigende 3-0 tot kampioen van deze eerste Spring Split van de Elite Series. De Bruggelingen nemen een cheque van €3.000 mee naar huis en pakken ook een ticket voor seizoen 4 van het European Development Championship, dat aan het eind van het lopende seizoen aangekondigd zou moeten worden.

mCon zal daarentegen eerst de closer qualifier moeten overleven vooraleer het mag hopen op deelname aan dat toernooi. Beide teams zijn trouwens ook goed op weg om zich te kwalificeren voor de eindfase van de Elite Series, die hopelijk offline zal doorgaan in oktober.

Copyright afbeelding: eClub Brugge & Elite Series