Kan Eden Hazard zijn seizoen nog redden bij Real Madrid?

UEFA Champions League |

Na 42 dagen sinds zijn laatste optreden voor Real Madrid kon Eden Hazard zich dit weekend opnieuw een Galacticos noemen. Goed nieuws voor coach Zinedine Zidane die mogelijk op Hazard kan rekenen in de laatste rechte lijn van het seizoen en goed nieuws voor Hazard die vast en zeker zijn seizoen wil redden.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het zijn uiterst belangrijke maanden voor zowel Eden Hazard als Real Madrid. Real kan nog steeds de Spaanse titel en de Champions League winnen. Hazard daarentegen kan opnieuw voetballen. Iedereen bij Real Madrid slaakte dan ook een zucht van opluchting toen Hazard gisterenavond aan de zijlijn verscheen tijdens de match tegen Real Betis

Hazard speelde de laatste dertien minuten van de wedstrijd om Madrid op en over Betis te helpen maar de Rode Duivel kon niets forceren: Real bleef steken op een gelijkspel en morste op deze manier met punten in de strijd om de titel met Atlético Madrid en FC Barcelona. Ondanks het puntenverlies zijn de teamgenoten van Real blij om Eden opnieuw op het veld te zien. Thibaut Courtois stelde het als volgt: “Eden is goed teruggekomen en is klaar om alles te geven. We zagen meteen die vonk in zijn spel.”

Dat is goed nieuws want Eden Hazard speelde sinds 13 maart geen enkele wedstrijd meer. Toen deed hij vijftien minuten mee tegen Elche en zelfs dat was er even te veel aan. In het afgelopen seizoen speelde Hazard slechts vijftien wedstrijden en verzamelde hij maar 659 minuten. Dat is allemaal te wijten aan een hardnekkige blessure die Eden Hazard sinds dit jaar het leven zuur maakt.

100% fit?

Of Hazards terugkeer definitief is, is nog maar de vraag. Coach Zidane heeft al meermaals laten weten dat hij Hazard alleen maar zou brengen wanneer die 100% fit is. Maar als we op Zidane's uitspraken kunnen afgaan, is Eden Hazard dus fit genoeg om terug te keren in het elftal van Real Madrid.

Misschien wordt Eden Hazard gebracht met het oog op enkele aankomende wedstrijden. De komende weken staan immers belangrijke confrontaties tegen Chelsea FC op het programma tijdens de halve finales van de Champions League. Het zou ons dan ook niet verwonderen dat Zidane naar Hazard kijkt om te knallen tegen the Blues en zo iedereen kan bewijzen dat zijn transfer naar Real wel degelijk de juiste was. Of misschien helpt het weerzien met zijn voormalige werkgever om Hazard te doen herinneren wat voor een geweldige voetballer hij wel niet is. Het was immers voor die geweldige voetballer dat Real Madrid enkele seizoenen geleden maar liefst 150 miljoen euro betaalde aan de Londenaars. Hopelijk zien ze de eerste glimp van zijn talenten over enkele dagen terug tegen the Blues.

Laatste rechte lijn

Ondanks Hazards rampseizoen mogen El Galacticos niet klagen: ze zijn nog in de running voor de Spaanse titel én de Champions League-eindoverwinning. In Europa namen de troepen van Zidane afstand van Liverpool en Atalanta en daarom wordt Madrid door bookmakers wederom getipt als potentiële kanshebber op de beker met Grote Oren. Als ze de komende twee weken Chelsea kunnen verslaan, en daarna de winnaar van de andere halve finales (PSG of Manchester City), dan kan dit seizoen wel eens opnieuw feestelijk worden afgesloten.

Want ook in La Liga doet Real nog steeds goed mee. Ze staan momenteel op drie punten van leider Atlético en kunnen bij puntenverlies van één van hun concurrenten de titel claimen. Zidane kan de beker wellicht al ruiken, met nog maar zes wedstrijden te gaan, een ploeg die in vorm is en een terugkerende Hazard.

Deze periode is dan ook de uitgelezen kans voor Eden Hazard om het verschil te maken. Als hij punten kan pakken voor Real Madrid in de competitie en tijdens de Europese wedstrijden, lijkt zijn seizoen nog enigszins gered te zijn. Hij kan dan eindelijk meebouwen aan de successen van de club van zijn dromen… en dat is net op tijd voordat het Europees kampioenschap van start gaat.

Speelschema eerste halve finales UEFA Champions League:

Dinsdag 27 april
Real Madrid - Chelsea: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1

Woensdag 28 april
PSG - Manchester City: vanaf 20u15 uur op Proximus Sports 1

Volg de Champions League het hele seizoen lang volledig en exclusief op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top