Eerder kondigde Gamescom aan dat het dit jaar kiest voor een speciale digitale editie. Nu is het de beurt aan de grootste gamebeurs om voor een gelijkaardig format te kiezen. Je kan na een jaar afwezigheid dus dit jaar opnieuw terecht op de E3 voor de grootste triple A games. Wel 100% digitaal.

De beurs uit Californië gaat wél door

Door de pandemie moeten heel wat evenementen overschakelen naar een digitale versie of worden ze zelfs volledig geannuleerd. Aangezien de E3 heel wat mensen aantrekt, is het quasi onmogelijk om dit op een veilige manier te organiseren.

Geen fysieke editie dus in 2021. Die gaat officieel niet door na advies van het Departement toerisme in Los Angeles. Geen grote verrassing uiteraard.

Toch zijn de huidige maatregelen niet de enige reden om deze editie digitaal te organiseren. Dat zegt Reggie Fils-Aimé, de ex-voorzitter van Nintende of America. Volgens hem is de overgang naar een digitale editie zelfs cruciaal voor de evolutie van de beurs.

Als ik één dag koning zou zijn, dan zou ik vol voor die beslissing gaan. Ik denk dat we echt resoluut voor een digitale versie moeten gaan. Waarom? Omdat de E3 elk jaar 60 000 bezoekers aantrekt, terwijl miljoenen anderen willen weten wat er allemaal gebeurt. Als je kiest voor een digitale beurs, kan je dat waarmaken. Dat lijkt mij de goede keuze. Voor de eerste keer The Last of Us Part 3 of de volgende Breath of The Wild, of de volgende klepper voor de Xbox spelen… Dat zijn de magische momenten en studios moeten er dan ook voor zorgen dat je die digitaal kan beleven op de E3. Dat zou geweldig zijn!

Verschillende uitgevers bevestigen ondertussen hun aanwezigheid:

Square Enix, Nintendo, Microsoft, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two, Warner Bros en Koch Media hebben al bevestigd.

Sony, EA, Activision Blizzard, Sega, Bandai Namco en Square Enix voorlopig nog niet. EA en Sony hebben de laatste jaren wel altijd hun projecten zelf voorgesteld buiten de E3. Dat betekent niet dat ze dit jaar niet aanwezig zullen zijn op de beurs natuurlijk.

Andere evenementen en conferenties zijn ook bevestigd:

-GamesRadar & PC Gamer bevestigden hun partnership met de E3 dit jaar en zullen elk hun show presenteren: de Future Games Show en de PC Gaming Show. Deze gaan door op zondag 13 juni en bevatten 150 minuten aan trailers en aankondigingen. De Future Games Show stelt triple A games en indie games voor zoals The Lord of the Rings: Gollum, Sifu en Kena: Bridge of Spirits. De PC Gaming Show richt zich tot de PC community en verzamelt de nieuwste tech en AMD-materiaal of Intel, net als games als Valheim en Borderlands.

Het event van IGN: Summer of Gaming kent ook een samenwerking met de E3. Er staan heel wat aankondigingen en special guests op de planning. In een vorige editie werden games als Mafia: Definitive Edition en Mortal Shell nog voorgesteld.

Voorlopig is dat alle informatie die we al weten. Uiteraard kan je al het nieuws volgen op Pickx. Want het zijn de games die hier worden voorgesteld, die binnenkort misschien wel esports zullen kleuren.

De E3 gaat door van 12 juni tot 15 juni 2021. Het is momenteel trouwens voorzien dat de edities in 2022 en 2023 wél fysiek zullen plaatsvinden.

Copyright visual : E3