GamesCom gaat dit jaar voor een hybride show

Nieuws | Het is een afspraak die Duitse, en Europese gamers in het algemeen, niet willen missen: GamesCom in Keulen. Dit jaar krijgt het evenement een hybride aanpak. Een deel van het evenement kan je virtueel volgen, maar fans krijgen ook de kans om in het echt de nieuwste videogames te testen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

 

De gamers hebben gestemd, de makers hebben geluisterd

GamesCom 2020 werd een groot succes en de cijfers bewijzen dat ook. De 100% digitale aanpak werd gesmaakt, maar er was ook wel een gemis bij zowel de bezoekers als bij de exposanten. Zelf aan de slag kunnen gaan met de nieuwste games, blijft toch belangrijk. Daarom koos GamesCom dit jaar voor een hybride aanpak. Zo krijgen de fans opnieuw de kans om te proeven van de allernieuwste games.

Door de hybride aanpak kunnen gamers dit jaar op GamesCom terecht voor:

- Een ontspanningsruimte waar een beperkt aantal bezoekers de nieuwste games kunnen uitproberen. Er komt een digitale wachtrij om games te kunnen testen.

-Gamescom wil mensen van over de hele wereld met een brede aanpak kunnen ontvangen.

-Net zoals vorige edities is er een Opening Night Live en een gamescom studio

- Een evenementenarena met een esportszone en een cosplayshow.

- Een business zone waar bezoekers in optimale omstandigheden kunnen netwerken.

- Een online B2B platform genaamd “gamescom biz” gebaseerd op het DMEXCO @home-concept, dat naast bedrijfs- en productpresentaties ook een verbindingskanaal zal aanbieden, zoals uitgebreide netwerk- en matchmakingfuncties.

Zowel devcom als het Gamescom-conferentie worden op dezelfde manier georganiseerd (dus met een digitaal en een fysiek luik). De conferentie met ontwikkelaars zorgt voor tal van onderwerpen zoals game development, tech en tools, kunst en animatie en ook diversiteit binnen de gamewereld.

Tijdens de Gamescom-conferentie staat de evolutie van de digitalisering in de kijker en komen artiesten, professoren, politici, wetenschappers en journalisten van over de hele wereld aan bod.

Omwille van de veiligheidsmaatregelen en de coronacrisis, worden maar een beperkt aantal tickets verkocht. De verkoop start in mei 2021. Het evenement gaat door van 25 tot en met 29 augustus 2021.

Credits : Gamescom

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top