Deze artiesten besloten hun tournees te stoppen of aan te passen voor de planeet

Muziek | Vandaag is ‘Earth Day’, een dag om mensen wereldwijd bewust te maken van milieubescherming. De planeet roept om hulp en het is aan ons om te luisteren. Ter gelegenheid van deze dag ging Proximus Pickx op zoek naar enkele artiesten die beseffen dat touren niet goed is voor het milieu en daar verandering in willen brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coldplay

"We gaan niet touren voor ons laatste album. We nemen een jaar of twee de tijd om na te denken over een tournee die het milieu niet schaadt", vertelde Coldplay-frontman Chris Martin in november 2019 aan de BBC. De band bracht op dat moment hun nieuwe album uit, getiteld 'Everyday Life’, en beperkte zich tot twee optredens in de Jordaanse hoofdstad Amman, waar ze verbleven. Het concert werd ook live uitgezonden op YouTube. Sindsdien probeert Coldplay een oplossing te vinden om de ecologische impact van het touren te verminderen, voordat ze weer op pad gaan.

Als je in tussentijd toch graag een concert van Coldplay wil beleven, kan je terecht in de Proximus VOD-catalogus. Ontdek 'Coldplay - Phenomenon' in de VOD-catalogus via de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Billie Eilish

Billie Eilish heeft haar plannen aangekondigd om toekomstige wereldtournees "zo groen mogelijk" te maken door plastic rietjes te verbieden, fans aan te moedigen herbruikbare waterflessen mee te nemen en uitgebreide recyclingfaciliteiten op te zetten. Elke locatie op de tournee zal, zodra de coronacrisis voorbij is, een "Billie Eilish Ecovillage" hebben, waar fans kunnen leren over hun rol in de klimaatcrisis. Wie samen met de Global Citizen-organisatie belooft de klimaatnoodsituatie te bestrijden, kan ook vrijkaarten winnen voor de uitverkochte shows.

The 1975

De Britse rockband The 1975 probeert tournees minder vervuilend te maken en heeft beloofd een boom te planten voor elk ticket dat tijdens hun tournee in het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht. De band is inderdaad bijzonder begaan met het milieu. Onlangs was de stem van activiste Greta Thunberg te horen in een van hun nummers. "Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Het is tijd om te rebelleren", zegt Thunberg in het bijna vijf minuten durende lied met minimale muzikale begeleiding.

Pearl Jam

Alternatieve rockiconen Pearl Jam zweren bij een koolstofneutrale levensstijl. Een heel deel van hun officiële website is gewijd aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. De band doneert ook een deel van de opbrengst van hun tournee aan milieuprojecten en werkt samen met organisaties als de American Land Conservancy en de Rocky Mountain Elk Foundation om natuurbehoud in Alaska te steunen. Dat is niet alles, want ze doneren ook geld aan hulpprojecten in de regenwouden van Brazilië en Ecuador. Pearl Jams voortdurende werk op dit gebied leverde hen in 2011 erkenning op van milieuorganisatie Rock The Earth als "Defenders of the Planet".

Meer weten over duurzaamheid en de initiatieven die Proximus hiervoor onderneemt? Neem dan zeker eens een kijkje op onze site.

Benieuwd naar hoe gsm's al veel info over een filmpersonage weggeven? Lees hier ons artikel en ontdek de campagne 'Dont miss the call' van Proximus. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top