Gisterennamiddag ging de 16de en voorlaatste speeldag van de Proximus ePro League door. Na bijna drie en een halve maand competitie zijn de eerste teams verzekerd van een plaats in de play-offs, maar sommige ploegen uit de middenmoot maken ook nog steeds kans op een van de acht kwalificatieplaatsen.

 

Proximus ePro League: de middenmoot kruipt bijeen

Terwijl de ploegen aan de top van het klassement deze voorlaatste dag van het reguliere seizoen met een gerust hart konden afwerken, was de spanning voelbaar in de buik van het peloton. Met het einde van het reguliere seizoen in zicht, was deze 16de speeldag voor sommige clubs de laatste kans om een van de acht eerste plekken te bemachtigen.

De eerste wedstrijd van de dag ging tussen twee van de meest populaire clubs in de competitie. Zak Bentato‘s RSCA ontmoette het Club Brugge van speler QTN_11. De wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel, een resultaat waardoor beide teams nog niet zeker zijn van de kwalificatie.

Een teleurstellende uitslag was er voor de speler die het grootste deel van het seizoen heeft gedomineerd. Geoffrey Meghoe (Zulte Waregem) verloor van KVM Esports en Miran met 2-0. Ondanks de nederlaag telt de Zulte-speler slechts twee punten minder dan de huidige leider. Geoffrey won namelijk wel zijn inhaalmatch tegen KAS Eupen.

Zayror (Sint-Truiden), die momenteel aan kop staat, pakte de drie punten tegen KRC Genk en speler Abdullah Waiss. Hij haalde het na een eenzijdige wedstrijd met vier doelpunten tegen één.

Royal Excel Moeskroen deed een slechte zaak met een nederlaag tegen Zimet2015 en zijn Antwerp. REGO was woensdagnamiddag niet vrij dus werkten beide ploegen hun wedstrijd vervroegd af om het competitieprogramma niet te vertragen. De stand na 90 minuten was 0-4. De nederlaag bezegelt zo goed als definitief het lot van Moeskroen, dat nu op de 10e plaats staat en een paar punten verwijderd is van de play-offs.

ShadooW uit Luik stond tegenover KAS Eupen. De grootste kansen waren voor Standard, maar de wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel. De Rouche pakte met nog één speeldag te gaan wel een kostbaar punt voor zijn club.

Ook Beerschot, dat onlangs een Pro Clubs-team aantrok, en KV Oostende deelden de punten (1-1). De kustclub pakte zo zijn eerste punt van het seizoen, een schrale troost met nog één speeldag voor de boeg.

De laatste wedstrijd van de dag was ongetwijfeld de meest spectaculaire. Manse01 (KV Kortrijk), 4de in het klassement, ontmoette Jellemaes27 (Waasland-Beveren), voorlaatste. Manse was vooraf op papier dus favoriet, maar natuurlijk wilde die tweede zich niet gewonnen geven. Het resultaat? Een wedstrijd met een ongekende intensiteit op deze 16e dag en een eindstand van 4-4.

Je zal het wel al begrepen hebben: terwijl sommige spelers aan de top van het klassement hun stoel in de play-offs al gereserveerd hebben, kruipen de ploegen uit de middenmoot steeds dichter bij elkaar. Alles blijft dus mogelijk! We zullen de laatste dag van het kampioenschap, die volgende week plaatsvindt, met enkele extra procentjes concentratie volgen!

Copyright afbeelding: ELEVEN Belgium