De Proximus ePro League kent bijna zijn ontknoping. Net nu onthult Beerschot, dat ook aan deze competitie meedoet, zijn Pro Clubs-team. Een primeur in België. Maar liefst 15 esporters vergezellen Capi Torres, de vertegenwoordiger van de club in de Proximus ePro League.

 

Het is de eerste keer dat een Belgische eersteklasser zich aan zo’n avontuur waagt. K Beerschot VA, momenteel 16e in de Proximus ePro League, schakelt een versnelling hoger in esports. Ze doen dat niet met een Fortnite-speler of met de aankondiging van een team voor Counter-Strike zoals Brugge een tijdje geleden nog deed. Beerschot blijft voorlopig dichter bij het voetbal.

Beerschot blijft inzetten op FIFA en maakte begin deze week bekend dat het zich waagt aan Pro Clubs, een onderdeel van de bekende game. Hierin neemt een esporter de controle over van één speler in de game. Per speler in de game, is er dus ook een esporter die de speler voor zijn rekening neemt en die deze speler ontwikkelt tot op het einde van het seizoen. Zo kan de esporter de speler ontwikkelen en specialiseren in een bepaald aspect van de game. Clubs Pro benadert zo eigenlijk een echte voetbalwedstrijd, waar tactische keuzes en individuele prestaties het verschil kunnen maken.

Uiteraard rekent Beerschot ook voor deze modus op Capi Torres, die de kleuren van de club ook in de Proximus ePro League verdedigt. In totaal dragen nu zestien spelers het truitje van de club. Via Twitter deed Beerschot een oproep om kandidaten te zoeken. Volgens la Dernière Heure kreeg de club zo’n 150 kandidaturen in de Antwerpse bus. Er is dan ook stevig nagedacht over welke spelers over de juiste capaciteiten beschikken om één geheel te vormen en om resultaten te boeken.

En die resultaten zijn er ook al voor de ploeg. Op het platform Virtual Pro Gaming, een van de grootste voor deze modus, staat de ploeg momenteel bovenin het klassement in twee verschillende competities: de League 2 South en de VPG Benelux League. Deze week was Beerschot goed voor twee overwinningen op twee wedstrijden en was de ploeg uit Antwerpen goed voor twee clean sheets. Bemoedigende resultaten dus voor Beerschot. Je kan hier uiteraard alles op de voet blijven volgen.

Copyright visual : FIFA & KV Beerschot A.