Kylian Mbappé laat PSG groots dromen

Sport |
Paris Saint-Germain heeft woensdag een knalprestatie geleverd door te winnen op Bayern München in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League. De regerende Franse kampioen heeft opnieuw kunnen rekenen op zijn sterspeler Kylian Mbappé, die met een dubbelslag de wedstrijd in het voordeel van PSG doet uitdraaien.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de zege van PSG parafraseerden veel commentatoren het beroemde citaat van Gary Lineker uit 1990. "Voetbal is een sport die elf tegen elf wordt gespeeld, en uiteindelijk is het Kylian Mbappé die scoort." Het wonderkind van Paris Saint-Germain bewees woensdag tegen Bayern München keer op keer dat hij al zijn geboden kansen kon verzilveren in een wedstrijd die nochtans werd gedomineerd door de Beierse ploeg. De Parijzenaars konden uiteindelijk drie kostbare punten in de wacht slepen, vooral met dank aan Mbappé.
 
Een primeur sinds 1969
 
Voor doelman Manuel Neuer moet deze wedstrijd ongetwijfeld een nachtmerrie geweest zijn. Zijn bijnaam "De Muur", die sommige commentatoren hem geven, kon hij deze keer niet waarmaken in de Allianz Arena. Dat de openingstreffer na amper 3 minuten viel, is in feite op het conto te schrijven van Neuer. De altijd zo degelijke keeper blunderde door de bal tussen zijn benen te laten passeren. Na 52 jaar wachten was het ook de eerste prestatie van een Franse club tegen Bayern in de knock-outfase van C1 sinds Stéphanois Salif Keita in 1969.
 
De doelman van de Mannschaft moest er machteloos op toekijken hoe Neymar en Mbappé even aan de aandacht van de Beierse verdediging waren ontsnapt en hun doelkans verzilverden. Ook in de tweede helft greep Mbappé opnieuw zijn kans toen hij het leer tussen de benen van Boateng schoot en Neuer opnieuw verschalkte. Bayern keek vol afgrijzen toe en kon de voorsprong nadien niet meer uitwissen.
 
PSG heeft zijn les geleerd
 
"Dit is vooral een geweldige collectieve prestatie", zegt Mbappé aan RMC Sport na de wedstrijd. "Ik kon profiteren van het uitmuntende werk van onze ploeg. Ik hou van dit soort wedstrijden. Het geluk lacht me niet altijd toe, maar ik speel niet op het veld om me te verstoppen. Ik wil een beslissende rol spelen", aldus de aanvaller. Door een einde te maken aan Bayern's ongeslagen zegereeks van 19 wedstrijden in de Champions League, toonde PSG hun vastberadenheid om van dit Champions League-seizoen een succes te maken.
 
Kylian Mbappé, die vorig jaar thuiskwam met een blessure, staat dit jaar klaar om alles te geven om tot het einde te komen. Op de ranglijst van beste doelpuntmakers moet hij alleen Dortmund-spits Erling Haaland laten voorgaan met twee doelpunten. Als PSG zijn zegetocht voort kan zetten, zou het zomaar eens kunnen dat Mbappé de nummer 1 wordt...
 
Volg de Champions League het hele seizoen lang volledig en exclusief op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top