Een bug die de community goed kent, heeft zijn comeback gemaakt. Tijdens het oplossen van een ander probleem in het spel, hebben de ontwikkelaars per ongeluk verschillende spelers gratis FUT-beloningen aangeboden.

 

Het zijn zware tijden voor de ontwikkelaars van het wereldberoemde spel FIFA 21. Enkele dagen na het EA GATE-schandaal, waarbij één of meer werknemers van het bedrijf game-items op de zwarte markt zouden hebben verkocht, is het nu een bug eigen aan het spel die het nieuws haalt.

Tijdens sommige SBC’s hadden verschillende spelers geklaagd over het niet ontvangen van de beloofde beloningen, wat leidde tot een golf van klachten binnen de community. Hoewel de ontwikkelaars van het spel het probleem hebben aangepakt en de grove middelen hebben gebruikt, lijkt het omgekeerde te zijn voorgevallen van wat ze hadden verwacht.

Sinds enkele dagen zijn sommige spelers inderdaad verbaasd beloningen op hun account te zien verschijnen die ze absoluut niet hebben verdiend.

Hoewel het ontwikkelingsteam zijn fout snel inzag, kondigde het aan dat die niet zal worden rechtgetrokken. “Toen we sommige spelers hun ontbrekende beloningen gaven, hebben we per ongeluk ook extra content gegeven aan sommige niet-getroffen spelers. Deze spelers zullen die content mogen houden.”

Zoals je je wel kan voorstellen, was een grote meerderheid van de spelers niet blij met dat antwoord. Zij vinden het oneerlijk dat sommige spelers kunnen genieten van onverdiende beloningen, die soms een groot voordeel kunnen opleveren in wedstrijden. Hoe dan ook, je zal misschien een kleine verrassing krijgen als je de volgende keer inlogt op je FIFA-account…