Welke games mag je verwachten in 2021?

Esports | Het jaar 2020 verwende ons met aankondigingen en releases van talrijke videogames. Maar nu is het tijd om onze blik op de toekomst te richten en te kijken wat 2021 voor ons in petto heeft. Naar welke game kijk jij enorm uit? Zien we een esportspotentieel in de nieuwe releases? We verkennen de games samen en we waarschuwen je alvast, er zit voor iedereen en voor elk platform wel iets moois in de pijplijn. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

 

Halo Infinite

 

Fans van de Halo-saga wachten al enkele jaren op dit moment. Vijf jaar geleden bracht Microsoft Studios Halo 5: Guardians uit, het laatste deel in een lange reeks. Sindsdien gaf ontwikkelingsstudio 343 Industries wat informatie vrij over de gameplay van het nieuwe opus. Zo vernamen we dat de controle over voertuigen anders zou zijn in deze game, waarbij spelers bijvoorbeeld een wiel kunnen opblazen door erop te schieten, in plaats van dat het direct ontploft. Er komen ook nieuwe mechanics, zoals een grijphaak waarmee de speler vanop afstand wapens kan pakken. Als je er nog meer over wil weten, nodigen we je uit om te genieten van de acht minuten gameplay die de ontwikkelaars online hebben gezet.

Release gepland in de herfst van 2021 op pc en Xbox One Series

 

Far Cry 6

 

De liefhebbers van adventure games zijn talrijk in de gamingwereld en de aankondiging van dit spel zou er meer dan één moeten bekoren. Zoals gewoonlijk word je in een open wereld gedropt met als doel de slechteriken te verslaan die de controle over het gebied hebben genomen. Deze keer heet je speelterrein Yara, een klein Caribisch eiland dat in handen is van dictator Anton Castillo. Opnieuw heeft het ontwikkelingsteam zichzelf verwend door Giancarlo Esposito uit te nodigen om de rol van de schurk op zich te nemen. Die beheerst hij tot in de perfectie na zijn verschijningen in Breaking Bad, Better Call Saul en The Mandalorian. Eén ding is zeker, als je van de eerste games in de reeks genoten hebt, zal je zeker van deze houden. Het spel had normaal gezien moeten uitkomen op 18 februari, maar de pandemie heeft natuurlijk alles op zijn kop gezet. We zullen helaas nog een paar maanden moeten wachten voor we voet kunnen zetten op de Caribische stranden.

Release gepland vóór 30 september 2021 op pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series en Stadia.

 

God of War: Ragnarok

 

Dit is een game waar we nog niets van afweten, maar waar we heel veel van verwachten! En dat mag ook, want in 2018 bracht Santa Monica Studio een goudklompje vol nieuwigheden uit. Zoals de naam al doet vermoeden, zou dit nieuwe opus ons rechtstreeks in de Scandinavische mythologie moeten onderdompelen. Het is een trend die alle studio’s willen volgen, ook Ubisoft met de recente release van Assassin’s Creed Valhalla. De manager van PlayStation heeft deze game in ieder geval op zijn lijst van meest verwachte games gezet en vertelde dat hij ernaar uitkeek om de community het spel in handen te zien krijgen.

Wat de platforms betreft, is PlayStation 5 al aangekondigd. Een release op de oudere generaties Sony-consoles moet nog bevestigd worden, maar een PlayStation 4-versie is echter zeer waarschijnlijk volgens Kratos-bedenker David Jaffe, ook al werkt hij sinds 2007 niet meer voor de studio. Ter herinnering, PlayStation leek te zeggen dat het zijn aangekondigde exclusiviteitsbeleid op PS5 wilde wijzigen. De PS4 staat tenslotte in 110 miljoen huiskamers. Het zou dus dom zijn om de PS4-spelers geen toegang te geven tot het spel.

Release gepland in de loop van 2021 op PS5 en waarschijnlijk ook op PS4

 

Gran Turismo

 

Tijdens de voorstelling van de PlayStation 5 op 11 juni van vorig jaar werd de 14e editie (over alle platforms heen) van Gran Turismo aangekondigd. Na meer dan vier jaar afwezigheid binnen de scene maakt de studio zijn grote comeback in de wereld van sim racing! Het is een sector die zich volop ontwikkelt en die heeft geprofiteerd van een ongeëvenaarde blootstelling tijdens de Covid-19-gezondheidscrisis, zoals Romain Grosjean ons een paar weken geleden vertelde. Er worden steeds meer bruggen gebouwd tussen sim racing en zijn tweelingdiscipline op het echte asfalt van de mooiste circuits ter wereld.

Voor deze editie hebben de ontwikkelaars van Polyphony Digital en zijn bedenker Kazunori Yamauchi een terugkeer naar de roots aangekondigd. Na geëxperimenteerd te hebben op Gran Turismo Sport, wil het team nu een game aanbieden dat meer lijkt op het eerste opus van de reeks. Wat de platforms betreft, krijgt het spel dezelfde aanpak als God of War: Ragnarok. Terwijl het spel sowieso op PS5 uitkomt, is er momenteel geen zekerheid over een eventuele release op grote zus PS4.

Release gepland in de loop van 2021 op PS5 en waarschijnlijk ook op PS4

 

Ratchet & Clank: Rift Apart

 

Aan alle jonge volwassenen geboren in de jaren ’90: nee, jullie dromen niet. De reeks die je als kind mogelijk animeerde, komt terug na vier lange jaren van afwezigheid. Bij de aankondiging van de PlayStation 5 hadden de ontwikkelaars van Insomniac Games een kleine video in elkaar geknutseld die, het mag gezegd worden, ons absoluut deed watertanden.

Er zijn ondertussen al enkele details over het spel uitgelekt. Zo weten we dat deze episode zich na Ratchet & Clank: Into the Nexus zal afspelen en dat we een nieuwe heldin, Lombax, zullen besturen. Uit de video op het YouTube-kanaal van PlayStation lijkt het duidelijk dat de ontwikkelaars zoveel mogelijk gebruik willen maken van de nieuwe mogelijkheden op next-gen consoles. Op het programma: ray tracing, verbeterde helderheid en een 60 FPS prestatiemodus. Dit alles is genoeg om de gameplay te verbeteren van een spel dat in de loop der jaren mythisch is geworden met zijn arsenaal aan wapens, het een nog meer waanzinnig dan het andere.

Release gepland op 11 juni 2021 op PS5

 

Resident Evil Village

 

Oké, we gaan niet liegen. Bij ons op de redactie is er niemand fan van het genre. Maar we moeten wel toegeven dat er een reden moet zijn als dit al de 16e editie van het spel is. De Resident Evil-saga is dus terug en profiteert van de release van de PS5 om zichzelf een kleine make-over te geven. Je hoeft alleen maar de trailer te zien om te begrijpen dat het opvallende realisme van het spel voor kippenvel zal zorgen. Producer Peter Fabiano heeft al laten weten dat spelers een mooie balans van gevechten, avontuur en op te lossen puzzels zullen krijgen in dit spel, dat grotendeels geïnspireerd is op Resident Evil 4.

Release gepland op 7 mei 2021 op pc, PS4, PS5, Xbox Series X/S en Xbox One

 

Ruined King: A League of Legends Story

 

Ja, je leest het goed. Riot Forge belooft ons een nieuw spel gebaseerd op het universum van League of Legends! Zoals uitgelegd door de ontwikkelaars in een persbericht op de officiële website, zal de turn-based RPG fans van de door de jaren heen door Riot Games ontwikkelde lore toelaten om de wereld van Runeterra te verkennen. Je zal een team van drie kampioenen moeten samenstellen om door de gevechten te komen. Ruined King zal een brede selectie objects bieden, van potions tot wapens, zodat spelers in stijl kunnen vechten en hun kampioen kunnen verbeteren.

De kronkelige straten van Bilgewater, de uitgestrekte vlaktes van Shurima en de hoogtes van Mount Targon liggen voor het grijpen! Tijdens hun verkenningstocht ontdekken de spelers geheimen, valstrikken en puzzels, maar ook nieuwe monsters en vijanden die vrij rondlopen. Er zal veel interactie zijn met NPC’s en andere actoren in het spel. Hoewel Ruined King in 2019 werd aangekondigd (ja, toen al), heeft Riot bevestigd dat de game in 2021 zal worden uitgebracht.

Release gepland in de loop van 2021 op PS4, PS5, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Xbox Series en Xbox One

 

Horizon Forbidden West

 

Nog een exclusief spel dat de gezegende bezitters van een PS5 of PS4 zal bekoren. Horizon Forbidden West maakt deel uit van de prachtige serie die werd gelanceerd met het eerste deel Horizon Zero Dawn, uitgebracht in 2017. In die tijd had het eerste opus al indruk gemaakt met zijn graphics en de open wereld waarin de spelers zich konden amuseren. Net als toen kruip je in de huid van Aloy, een jonge heldin.

Na de strijd tegen de Eclipse cult en de corrupte machines in de eerste game, moet je deze keer vechten tegen de effecten van een mysterieuze rode plant. Er zijn al een paar nieuwe features aangekondigd door Guerilla Games, waarvan je sommige kan afleiden uit de trailer die bij de aankondiging werd vrijgegeven. Het avontuur gaat dus ook verder onder water, waar vele scheepswrakken liggen te wachten om verkend te worden. Nieuwe machines zullen ook opduiken, maar we gaan niet proberen om ze bij naam te noemen.

Release gepland in de loop van 2021 op PS4 en PS5

 

Mario Golf Super Rush

 

Mario en zijn kameraden staan terug op de green! Fans van de Italiaanse loodgieter wachtten al enige tijd op een nieuw opus waarin hij en zijn wereld centraal staan. Tijdens het verrassende Nintendo Direct-evenement op 17 februari maakte het Japanse bedrijf van de gelegenheid gebruik om Mario Golf Super Rush aan te kondigen. Het principe blijft hetzelfde: een partijtje golf spelen in de schoenen van je favoriete personages.

Nintendo maakt gebruik van alle mogelijkheden van zijn nieuwe vlaggenschip, de Nintendo Switch. Zo kunnen spelers hun swing direct oefenen via de bewegingen van de controller. Er is ook een nieuwe modus zonder regels of timer. De eerste speler die de bal in de hole krijgt, wint het spel. Natuurlijk zijn er geen caddies hier. Je zal je benen, je vaardigheden en je kracht moeten gebruiken.

Release gepland op 25 juni 2021 op Nintendo Switch

Natuurlijk is deze lijst niet compleet. We hebben ons hier geconcentreerd op games die al eerder populair zijn gebleken. Veel kleine ontwikkelingsstudio’s werken hard om je onafhankelijke, maar kwalitatief even goede games te brengen. Wij nodigen je dan ook uit om ze te ontdekken en je ontdekkingen met ons te delen via onze sociale media!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top