Abrahams (Westerlo) kent straf na zijn fel besproken rode kaart tegen RWDM

Challenger Pro League | Het Disciplinair Comité heeft zich dinsdagavond uitgesproken over een straf voor Kurt Abrahams. De aanvaller van KVC Westerlo kreeg afgelopen weekend een rode kaart nadat hij tijdens de wedstrijd tegen RWDM op een iets te enthousiaste manier verhaal was gaan halen bij ref Pirard.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Zuid-Afrikaan had de ref even bij de arm gepakt om hem te wijzen op een penaltyfout op Vetokele. Maar Pirard kon niet lachen met de aanraking van Abrahams en bestrafte hem prompt met een rode kaart.

Maandag liet het Bondsparket dan weten dat Abrahams zich bij het Disciplinair Comité moest melden omdat "doelbewuste aanrakingen niet getolereerd worden". En dinsdag werd er dan beslist om Abrahams twee wedstrijden te schorsen, waarvan eentje met uitstel. Bij die beslissing werd rekening gehouden met het 'blanco strafregister' van Abrahams.


KVC Westerlo kan nog in beroep gaan tegen die beslissing. Als club en speler toch beslissen om de straf te accepteren, dan mist de aanvaller de wedstrijd van komende zondag tegen SK Deinze.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top