Het Bondsparket heeft meer uitleg gegeven over de oproeping van Westerlospits Kurt Abrahams. De Zuid-Afrikaan kreeg afgelopen weekend een rode kaart omdat hij ref Pirard aanraakte bij een meningsverschil en moet voor die (re)actie voor het Disciplinair Comité verschijnen.
“Het Bondsparket is van oordeel dat respect voor de wedstrijdleiding centraal dient te staan en dat doelbewuste fysieke aanrakingen - hoe licht of hoe zwaar ook - absoluut niet kunnen worden getolereerd", klinkt het bij de voetbalbond. "Het is niet van belang of deze aanraking het gevolg is van frustratie, boosheid of een andere emotie. Het (prof)voetbal heeft een publiek karakter en profvoetballers hebben hoe dan ook een voorbeeldfunctie naar het publiek toe.”

Wellicht wordt er een schorsing van drie speeldagen gevorderd, al kan het blanco strafregister van Abrahams er wel mee voor zorgen dat een van de drie speeldagen wordt omgezet naar een voorwaardelijke speeldag. Daarnaast wordt er wellicht ook nog een geldboete opgelegd.