De coach van Vitality, XTQZZ, kondigde het deze maandag aan in een persbericht op Twitter. Speler apEX neemt tijdelijk wat afstand van de competitieve scene om “persoonlijke redenen”.

 

Dit is nieuws dat geen enkele fan van Counter-Strike of van organisatie Vitality wilde lezen… En toch heeft de coaching staf van Vitality in de persoon van XTQZZZZ vanochtend de pauze aangekondigd van aanvoerder en leider Dan “apEX” Madesclaire.

Terwijl de hoofdcoach het eerst over collectieve teleurstellingen heeft, komt hij al snel uit bij de uitspraken die Valve aan het begin van het jaar deed. De uitgever had toen aangekondigd dat bepaalde regels zouden worden toegevoegd voor de vervanging van een speler in een competitie die volop aan de gang is. De terugtrekking van apEX is een harde klap voor het team, dat de nieuwe configuratie met een 6e man, de Belg Nivera, net volledig onder de knie leek te hebben.

De coach legt verder ook uit dat apEX naast de collectieve moeilijkheden ook te kampen heeft met persoonlijke problemen. Voeg daarbij de aanklacht wegens valsspelen waarmee de ploeg twee weken geleden werd geconfronteerd, de boete die daarop volgde en de druk die er zeker is in begin van het seizoen 2021, en je krijgt de break van een van de meest prominente in-game leaders binnen het circuit.

Zoals XTQZZ opmerkt, last apEX een pauze in tot het einde van het voorjaarssegment van de BLAST Premier. Hopelijk zal de kapitein van de bijen nadien terug fris zijn en zijn kwaliteiten opnieuw ten volle kunnen benutten.

Copyright afbeelding: Vitality