Deze drie deelnemers hebben De Nieuwe Lichting 2021 gewonnen!

Muziek |
De luisteraars van Studio Brussel hebben Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel. Na een lange strijd van een half jaar heeft de radiozender de laureaten bekendgemaakt. Proximus Pickx keek naar de drie winnaars van eigen bodem en zag dat het goed was!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De winnaars hebben heel wat woelige watertjes doorzwommen. Bijna een half jaar geleden schreven zich meer dan 850 opkomende Vlaamse bands in. Met de hulp van een professionele jury, bestaande uit StuBru-presentatrice Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Michael Ilegems (Knack Focus), werden er negen finalisten gekozen. Zij werden uitgebreid op de rooster gelegd op StuBru. De winnaars werden live in een coronaproof finale in de Trix in Antwerpen bekendgemaakt.
 
Voor de winnaars is er geen geldprijs in petto, maar wel (eeuwige) roem. Studio Brussel zal vanaf vandaag de nummers van de drie winnaars regelmatig spelen. Ze mogen ook schitteren op de cover van de volgende Knack Focus. Voorts krijgen de winnaars professionele begeleiding in Trix en een jaar lang advies van VI.be.

Kids With Buns

Mogelijk ken je Kids With Buns al van de jaarlijkse campagne van hulplijn 1712 en hun gelijknamig nummer over seksuele intimidatie. Met 'Bad Grades' bewijzen Marie Van Uytvanck en Amber Piddington dat ze nummers kunnen afleveren die het nog ver kunnen brengen. Het liedje mengt een melancholische melodie met de unieke, soms androgyne stem van Marie en weet zo de luisteraar te doen mijmeren over een zonnige zomeravond met vrienden in een nog niet zo ver verleden.
 
Kids With Buns excelleert vooral door het minimalisme in hun indiesound. Ze gebruiken enkel gitaarspel en stemgeluid om indruk te maken op het podium. Op de preselectie van Humo's Rock Rally in Edegem wist de groep het publiek muisstil te krijgen door hun speciale sound. Een band om in de gaten te blijven houden!
 

Ramkot

Van een heel ander kaliber is 'Red' van Ramkot. Het nummer van dit muzikaal geweld uit Gent doet je spontaan meeknikken op het ritme. De tempowissels in het liedje zijn verrassend maar nooit vervelend en doen je zin krijgen om te horen wat voor werk deze jongens - excuus, mannen - nog meer op de plank hebben liggen.
 
De gebroeders Leyman en Hannes Cuyvers bewijzen dat de eeuwenoude rocktradities nog niet dood zijn en tekenen met hun nummers voor het hardere werk. Mag het voor jou al eens rechtdoorzee vlammen, dan is Ramkot een naam die je zeker en vast moet onthouden.

Lees hier meer over opkomend gitaargeweld 'Ramkot'.
 

The Haunted Youth

Horen we in de nummers van The Haunted Youth een echo van de Britse newwave van The Cure of eerder van de Noorse synthpopband a-Ha? Zeker zullen we het nooit weten, maar het deuntje dat je meerdere keren hoort in 'Teenage Rebel' is een blijvertje in ons muzikaal geheugen.
 
Het is dan ook een verrassing dat deze frisse sound afkomstig is van één man, frontman en oprichter Joachim Liebens uit Alken. Niet alleen wij, maar ook Stijn Meuris is inmiddels fan van de muzikant. "Dit wordt beter bij iedere luisterbeurt", loofde Meuris in Het Belang van Limburg. Een meer dan terecht oordeel.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top