De Belgische artiest van deze week: Opkomend gitaargeweld van Ramkot

Muziek |

Elke week zoekt Proximus Pickx een leuke muziekclip, must-hear album of opvallende band uit. Deze week botsten we op ‘Ramkot’, een driekoppige relatief nieuwe band van Belgische makelij. Hun eerste EP verscheen in 2019 en scheerde meteen hoge toppen. 

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Gitarist Tim Leyman speelt al van jongs af aan muziek samen met broer Tom. Jeugdvriend Hannes Cuyvers kwam erbij als verloren derde broer en sinds 2016 spelen ze samen de pannen van het dak met ruige rocktonen. Hun eerste optredens dateren van 2018, toen ze meteen op de podia van Zeverrock en de Charlatan belandden. ‘Red’ is hun debuutplaat waarmee ze als geen ander je trommelvliezen binnenstormen
 
Aangezien EP eind 2019 op de markt kwam en we enkele maanden later met corona te maken kregen, vielen quasi alle releaseshows van Ramkot in het water. Een jammere zaak, want de driekoppige band is tijdens concerten en in hun visuals te zien met circusattributen en kleurrijk thermisch ondergoed.

Studio Brussel

Muziekwebsite DaMusic beschreef Ramkot als volgt: ‘Ramkot zijn smeerlapjes en blijven je op je middenrif mikken. Gelukkig dat pijn en genot dicht bij elkaar liggen’. De Gentse ruige jongens werden met hun nummer ‘Red’ geselecteerd in de finale van ‘De Nieuwe Lichting’, een muziekwedstrijd van radiozender Studio Brussel, die hun selectie als volgt verdedigt: “De Gentenaars vielen de jurybeluistering binnen met een song die bouwt op een coole groove, maar nooit verveelt door de onverwachte tempowissellingen.”
 
“Dat nummer typeert wie we zijn als band, namelijk hard rechtdoor en catchy dansbaar”, zegt Tim Leyman van Ramkot. “We denken dat iedereen zich kan inleven in het verhaal en daar een persoonlijke invulling aan kan geven. Want daar draait muziek om.”
 
De band werkt intussen volop aan nieuwe muziek. In 2021 komt er zeker een release, maar of dat een EP of een volledig album zal zijn, weten de bandleden nog niet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top