One day, one goal: de wel héél ongelukkige owngoal van pechvogel Daniel Congré tegen PSG

Sport | De genaamde Daniel Congré, verdediger bij Montpellier, scoorde op 1 februari 2020 wellicht de meest bizarre goal uit zijn carrière. Tegen de onbedreigde koploper van de Ligue 1 speelde Montpellier bijna 70 minuten lang met tien, nadat doelman Dimitry Bertaud met rood van het veld gestuurd werd. Tot overmaat van ramp scoorde Congré vlak voor rust een owngoal, toen de bal pardoes tegen zijn hoofd in doel caprioleerde.

Net voor rust kreeg PSG een hoekschop toegekend. Angel Di Maria trapte een voorzet naar de eerste paal, waar een mannetje van Montpellier stond opgesteld. De te lage hoekschop leek veilig weggewerkt te worden, maar dat was buiten Téji Savanier gerekend. De Franse aanvaller raakte de bal helemaal verkeerd. Door zijn fausse queue werd de bal gedevieerd op het hoofd van de onfortuinlijke Daniel Congré. Voor die laatste het goed en wel besefte, zag hij het leer over zijn eigen invallersdoelman Matis Carvalho in doel caprioleren.

Alles gebeurde in een fractie van een seconde. Congré viel dan ook niet veel te verwijten. Savanier was met zijn dramatische baltoets de hoofdverantwoordelijke voor de owngoal. Het bleek een ware pechavond voor Montpellier, want een klein halfuur eerder had eerste doelman Dimitry Bertaud rood gepakt toen hij de bal buiten het strafschopgebied met zijn arm had beroerd in een poging om de doorgebroken Kylian Mbappé af te stoppen. PSG stond toen al 1-0 voor dankzij een doelpunt van Pablo Sarabia.

Neymar met roze kapsel

In de tweede helft troffen ook Mbappé en Layvin Kurzawa nog raak. Sterspeler Neymar trok de aandacht naar zich toe met een opvallend roze kapsel. Hij betrad bij de warming-up de grasmat in een shirt van de toen net overleden basketballer Kobe Bryant.

Vlak voor tijd werd ook invaller Joris Chotard met twee gele kaarten weggestuurd, waardoor Montpellier het duel met negen spelers beëindigde. De eindstand stond in minuut 65 al op het bord: 5-0.

Door de uitbraak van de coronapandemie werd de competitie in maart al stilgelegd. Eind april werd besloten om het seizoen niet meer af te werken. Paris Saint-Germain werd tot kampioen gekroond, met twaalf punten voorsprong op eerste achtervolger Olympique Marseille. Montpellier eindigde achtste.

Hongerig naar meer opmerkelijke doelpunten? Lees het vorige deel in deze rubriek, over de geniale ingeving van Dean Saunders. Andermaal... In sport is alles mogelijk!