Mysterieus en dreigend: de nieuwe single van 'The Antler King'

Het is een tijdje stil geweest rond de Belgische band ‘The Antler King’. Het geesteskind van Esther Lybeert en Maarten Flamand bracht drie jaar geleden zijn laatste album ‘Ten For a Bird’ uit. Het duo doorbreekt nu de stilte met hun nieuwe single: ‘We Are’.

De band van Maarten Flamand en Esther Lybeert startte zo’n 10 jaar geleden en heeft sindsdien fans verwend met een geheel eigen stijl. ‘The Antler King’ maakt indie pop/rock muziek met een psychedelisch kantje. De nummers zijn duister maar minstens even catchy, en wisselen mooi af tussen vrolijk en donker, en stevig en ingetogen.
 
Het laatste album van het duo was getiteld ‘Ten For a Bird’ en kwam uit in 2018. Sindsdien trok de band zich terug om te werken aan nieuw materiaal. Ze moesten namelijk kunnen overtuigen als ze het even goed wilden doen als dat laatste album, waarop ze met hun tweeën samen alle tien verschillende instrumenten bespeelden.

Samen alleen zijn

Hun nieuwste baby is net zoals de rest van hun repertoire filmisch en betoverend, maar tegelijkertijd is ‘We Are’ ook een vrij ingetogen en rustig nummer. Door de kalme en weemoedige manier waarop Esther Lybeert zingt, komt het geheel over als dreigend en mysterieus. De tekst vertelt een verhaal over ouder worden, samen alleen zijn, niets doen en de tijd die langzaam verder tikt. Het gaat over keuzes die je moet maken, die niet altijd even gemakkelijk zijn. Even stilstaan bij wat er gaande is in de wereld.
 
Dit duistere sprookje werd meteen nadat het uitkwam opgepikt door regisseur Geoffrey Enthoven. Hij vroeg aan ‘The Antler King’ om het nummer te verzorgen dat te horen zal zijn in de begingeneriek van zijn nieuwe serie ‘Invisible’, op RTBF. ‘We Are’ is een perfecte match voor de mysterieuze thrillerserie.

Benieuwd naar nog meer muziek- en gitaarnieuws? Maarten Flamand kwam eerder al voor in de Guitar Stories van Proximus Pickx.  
 

Muziek

Bekijk alles
Top