Anderlecht-Charleroi en Genk-Gent op de affiche van de 25ste speeldag

Sport | De 25ste speeldag van de Jupiler Pro League vindt van dinsdag tot donderdag plaats en schotelt ons dinsdagavond Anderlecht/Charleroi voor. De Brugse koploper ontvangt Oostende en Standard wil op haar beurt de teruggewonnen vorm bevestigen tegen Mechelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De speeldag opent dindsag om 18u45 met een slag om het behoud in eerste klasse tussen Moeskroen (16de met 20 punten) en Waasland-Beveren (18de met 19 punten). Daarop volgt het duel tussen twee ploegen die de grote vorm even kwijt zijn. Anderlecht (7de met 32 punten) reeg twee nederlagen aan elkaar, terwijl Charleroi (4de met 33 punten) er net drie verloren wedstrijden op zitten heeft. De laatste driepunter van de Zebra’s dateert van 18 december tegen… Anderlecht (1-0).
 
Standard gelooft er nog in
 
De reeks nederlagen van de Carolo’s zorgt ervoor dat er gedrumd wordt voor een plekje in de top 4. Slechts vier punten onderscheiden Charleroi, dat nu virtueel het laatste plekje heeft voor de playoffs, van Kortrijk op de elfde plaats. Standard (8ste met 31 punten) mag dus ook weer dromen van de playoffs. Luik zit op een roze wolk sinds de start van Mbaye Leye en de zes overwinningen op zes en zakt woensdag af naar Mechelen (14de met 26 punten).
 
Club Brugge zit met 45 punten dan weer stevig in het zadel en ontvangt ’s avonds Oostende (5de met 32 punten). Tegelijk is Antwerp (3de met 34 punten) gastheer voor een Cercle Brugge in slechte papieren (17de met 19 punten). Daarnaast staan twee andere wedstrijden op het programma woensdag: Kortrijk/Sint-Truiden om 16u30 en Eupen/Beerschot om 18u45. De Ratten namen net afscheid van trainer Hernan Losada, die niet kon weerstaan aan de Amerikaanse lokroep en tekende bij DC United.
 
Donderdag ontvangt Zulte Waregem (9de met 30 punten) Oud-Heverlee Leuven (6de met 32 punten). Om de speeldag af te sluiten staat Genk (2de met 38 punten) tegenover Gent (13de met 26 punten).
 
Mis het hele seizoen lang niets van de Jupiler Pro League via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top