De Pro League is meer dan ooit een springplank voor trainers als Thorup, Leko en Losada

Jupiler Pro League |
Afgelopen weekend, in de aanloop naar de wedstrijd tegen Club Brugge, heeft Beerschot-trainer Hernan Losada aangekondigd dat hij het ruime sop kiest voor een Amerikaans avontuur bij DC United in de Major League Soccer. Midden in het seizoen vertrekt de Argentijn en volgt zo het voorbeeld van onder meer Jess Thorup en Ivan Leko. 
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is een publiek geheim dat de Jupiler Pro League al jaren een springplank is voor jonge, getalenteerde spelers van diverse internationale topploegen. Ze komen aanwaaien uit de vier windrichtingen om een paar maanden of zelfs seizoenen lang het mooie weer te maken in onze hoogste voetbalcompetitie. Maar nu zet de trend zich ook door bij de trainers in ons land.
 
Een unieke kans
 
In tegenstelling tot de mannen op het gras weten de trainers maar al te goed dat een succesvolle carrière in het voetbal niet alleen wordt bepaald door voortdurend oefenen, maar evengoed door alle kansen te grijpen die je kan. 
 
Bij de start van het seizoen verbleef Jess Thorup slechts een korte periode bij Racing Genk om daarna zijn hart te volgen en te verkassen naar FC Kopenhagen, een van de oudste clubs van zijn thuisland. Ivan Leko nam op zijn beurt afscheid van Antwerp om de vlucht te nemen naar een lucratieve trainersjob in China. Eigenlijk kan je het een trainer als Thorup en Leko niet kwalijk nemen dat hij eieren voor zijn geld kiest. Het is immers de trainer die vaak het boetekleed moet aantrekken wanneer zijn ploeg slechte resultaten boekt. 
 
Ook Losada moet ongetwijfeld gedacht hebben dat het gras groener was bij de Amerikaanse buren. Na enkele jaren uitstekend werk voor de Ratten moet ook de Argentijn hebben ingezien dat de sleur er wat inzat bij de Kielse spelers. Reken daarbij de gevolgen van de coronacrisis op het team, en een aanbod om te werken voor een ploeg in de Major Soccer League lijkt opeens veel interessanter.
 
Bij veel voetbalanalisten blijft echter de vraag of de 38-jarige Losada met zijn keuze voor de MLS-competitie niet de gemakkelijke weg in zijn carrière kiest. 
 
Volg de volledige Jupiler Pro League op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top