Hopen op ontknopingen met de midseizoensfinale van ‘Familie’

Soapwatchers krijgen vanavond eindelijk waar ze al weken reikhalzend naar uitkijken: de midseizoensfinale van ‘Familie’. Die belooft enkele verhaallijnen spectaculair in te blikken, nieuwe intriges aan het licht te brengen en een dosis feelgood op je af te sturen. Dit is wat we van de dubbelaflevering kunnen verwachten.

Het is zo onderhand een goede gewoonte geworden: ‘Familie’ sluit de eerste helft van het seizoen af en luidt het nieuwe jaar in met een spetterende midseizoensaflevering. Die is dubbel zo lang als een normale aflevering en geldt altijd als een ware climax voor de verhaallijnen die trouwe kijkers al weken op de voet volgen. Zij weten al wat ze mogen verwachten in de bijzondere aflevering van deze vrijdagavond, maar voor de rest zetten we het nog even op een rijtje.
 
Enkele dagen geleden keerde Viv (Ini Massez) ineens terug, en dat zette al heel wat in gang. Ze liet haar verloofde George (Hans Van Cauwenberghe) namelijk aan het altaar staan en die kan haar terugkeer niet zomaar voorbij laten gaan. Hij zit haar en Benny (Roel Vanderstukken) achterna. Wat hij van plan is, komen we vanavond te weten.
 
Hanne (Margot Hallemans) en Quinten (Maxime De Winne) zitten samen voor een belangrijk gesprek. Na een tumultueuze periode bij de psychopatische Tony (Jeroen Van Dyck), die Hanne gevangen hield, overwegen zij van nul opnieuw te beginnen. Maar kan Hanne Tony ook definitief vergeten nu hij zichzelf heeft aangegeven? En komt hij nog terug?

Wie wordt CEO?

Ook tussen Amélie (Erika Van Tielen) en Jonas (David Cantens) zijn er spanningen. Jonas was niet oprecht tegen haar, en moet daar in een zoveelste ruzie in de Jan & Alleman de prijs voor betalen. De ruzie loopt uit de hand, en dat zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de carrière van Amélie.
 
Dan spookt nog een belangrijke vraag door het hoofd van de kijker, en daar lijkt vanavond ook een antwoord op te komen. Wie wordt de nieuwe CEO van Wolff & Bos? Véronique (Sandrine André) gaat ver met haar politieke spelletjes en probeert iedereen voor haar kar te spannen, maar dan komt Lars (Kürt Rogiers) met een aanlokkelijk voorstel, tot grote frustratie van Brigitte (Janine Bisschops).
 
Even leek het erop dat de perikelen tussen Bahar (Idalie Samad) en Guido (Vincent Banic) ook een rolletje zouden spelen in de seizoensfinale, maar daar zagen de kijkers op nieuwjaar al een besluit van. Net nu Guido zijn ware gevoelens voor haar durft uiten, vertrekt Bahar naar Kortrijk voor een nieuwe job. Wie weet springt ze nog wel eens binnen?
 
De spannende midseizoensfinale is vanavond om 20u te zien op VTM.
De extra lange aflevering was al sinds 1 januari in première te bekijken in de digibox van Proximus.

Films

Bekijk alles
Top