Dit zijn de beste 'passeurs' van uw favoriete 1B-team!

Challenger Pro League | Als iedereen een keertje tegen iedereen gespeeld heeft, kunnen alle statistieken op een eerlijke en correcte manier vergeleken worden. Zo leek het ons eens interessant om na te gaan wie de beste passeur van de heenronde was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het hoeft misschien niet te verbazen dat die bij een van de twee best combinerende teams te vinden valt. Lommelverdediger Laurent Lemoine verstuurde dit seizoen al 638 succesvolle passes (gemiddeld 45,6 per match en dus eigenlijk eentje elke twee minuten). Lemoine wordt op de hielen gezeten door Florian Le Joncour (625 voor RWDM) en Sami Lahssaini (618 voor Seraing).

Succesvolle passes

638: Laurent Lemoine (Lommel SK)
625: Florian Le Joncour (RWDM)
618: Sami Lahssaini (RFC Seraing)
611: Brahim Sabaouni (RFC Seraing)
586: Kader Keita (KVC Westerlo)

Het hoeft niet te verbazen dat het vijftal een eerder defensieve rol heeft binnen het team. In die zone zijn passes vaak minder risicovol en wordt het er iets vaker rondgetikt. Bovendien heeft ook het aantal speelminuten vanzelfsprekend een effect op de resultaten. Lemoine en Le Joncour misten dit seizoen nog geen minuut; de drie achtervolgers speelden minder minuten.

De vier nog niet vernoemde teams hebben geen speler in de top vijf. Maar toch willen we jou hun beste passeur niet onthouden. 

563: Christian Burgess (Union SG)
501: Ibe Hautekiet (Club NXT)
453: Ben Santermans (Lierse Kempenzonen)
420: Raphaël Lecomte (SK Deinze)

Voor meer stats over dit spelaspect kan u terecht op de officiële website van de Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top