Ploegstats na de heenronde in 1B: Lierse K. 'schietkampioen'; Seraing en Lommel in 'tiki-taka modus'

Sport | Afgelopen weekend sloten de acht 1B-teams de heenronde af. Wat waren de meest opvallende clubstats in de eerste veertien duels van de D1B Pro League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Schietgrage Pallieters

De misschien wel meest opvallende statistiek vinden we terug bij het aantal doelpogingen. Daar staat Lierse Kempenzonen helemaal bovenaan met 203 schoten richting doel. De Pallieters doen net ietsje beter dan Lommel SK (201) en Club NXT (199). Al even opvallend is dat de twee ploegen die het vaakst scoorden aan de andere kant van de tabel staan. Union trapte amper 113x richting doel terwijl Seraing aan 145 zit.

Daartegenover staat natuurlijk wel de doeltreffendheid en de kwaliteit om binnen de palen te mikken. Van de 113 schoten die Union richting doel deed, waren er ook 78 binnen het kader; 34 resulteerden in een doelpunt. Bij Lierse K. konden ze 113 van hun 203 pogingen binnen het kader mikken. De Kempenaars scoorden amper 18x.

Club NXT trapte trouwens het vaakst een bal binnen de palen (141). Maar zij scoorden wel het minste aantal doelpunten (11). Hét bewijs dus dat je niet te vaak of te snel op doel moet trappen.

Passeurs

Lommel SK en RFC Seraing zijn dan weer de vlotst combinerende teams van de reeks. Beiden zitten aan aan passingtotaal van meer dan 6700 (Seraing 6863 en Lommel 6727) en doen daarmee ruimschoots beter dan het nummer drie KVC Westerlo (6037). Lierse K. gaf het minste aantal passes (4654).

De twee beste combinatieploegen haalden trouwens ook het hoogste percentage succesvolle passes. Seraing zit aan 82% en Lommel aan 80%.

Roodzwarte uitersten

RWDM is momenteel de 'vuilste' ploeg van de reeks. De Brusselaars beginnen al 237 overtredingen en gaan daarmee Lommel (222) en Union (213) vooraf. RFC Seraing beging het minste overtredingen (188), maar kreeg wel al de meeste fouten mee. De Luikenaars werden al 220 foutief afgestopt. Dat is voorlopig meer dan Club NXT (215) en Union (206)

Als de spelers van Seraing een fout begingen, dan leek het wel meteen al wat serieuzer. Want Les Metallos staan wel helemaal bovenaan de gele kaartenranking. Seraing kreeg al 40 gele kaarten! Lommel, RWDM en Lierse K. volgen in het rijtje met 36 gele kaarten. Club NXT (27) en Deinze (24) werden het minst vaak bestraft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top