Het weekend tegemoet met de beste films en series

Het is weer vrijdag, hét begin van een weekend vol kijkplezier. Heb je nog geen plannen voor de kille avonden? Dan komt Proximus Pickx met de redding, want wij selecteerden alvast enkele niet te missen films en shows om het weekend nog wat gezelliger te maken.

Vrijdag: The Alienist

Een beetje spanning kan geen kwaad op een vrijdagavond, zeker niet als het in de vorm van deze kostuumdramaserie komt. In 1896 houdt een serie gruwelijke kindermoorden New York City in zijn greep. Omdat de politie geen actie onderneemt gaan Dr. Laszlo Kreizler, een psycholoog, John Moore, een illustrator van de krant, en Sara Howard, de eigenzinnige secretaresse van de politiecommissaris, op onderzoek uit. Kunnen ze de seriemoordenaar op tijd stoppen?
 
Beide seizoenen van ‘The Alienist’ zijn beschikbaar op Netflix.

Vrijdag: Liefde voor Muziek, de reünie

Speciaal voor Rode Neuzen Dag komen de artiesten van het recentste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ nog eens samen. Ze brengen allerlei nummers die jongeren in deze barre tijden een hart onder de riem moeten steken.
 
Voor een mooi vleugje muziek stem je vrijdag om 20u40 af op VTM. Meer informatie over de uitzending lees je hier.
 

Zaterdag: Pinocchio

Iedereen kent Pinocchio, de houten pop die tot leven komt en luidop droomt van een leven als echte mensenjongen. Vorig jaar werd dat klassieke en hartverwarmende verhaal in een nieuw live-actionjasje gestoken door regisseur Matteo Garrone. Perfect voor een koude herfstavond met de kinderen, of alleen om jeugdherinneringen op te halen.
 
Het verhaal over de houten jongen met de lange neus kan je bekijken via de Proximus VOD catalogus.
 

Zondag: Vele hemels boven de zevende

Voor boekenwurmen klinkt de naam Griet Op de Beeck vast bekend in de oren. De Vlaamse schrijfster is één van de meest gelezen auteurs van de Lage Landen. ‘Vele hemels boven de zevende’ was haar debuutroman en gaat over Eva, een vrouw die altijd klaar staat om iedereen rond haar te redden, maar amper aandacht aan zichzelf schenkt. Doorheen de film vechten de personages meer met zichzelf dan met elkaar en wordt het al snel duidelijk dat Eva eindelijk eens voor haar eigen geluk moet kiezen.  
 
Deze boekverfilming bekijk je zondagavond om 20u40 op Eén.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top