'Liefde voor Muziek' voor Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag, het initiatief dat jongeren met psychische problemen een hart onder de riem steekt, komt er weer aan. Grote acties of een liveshow zijn dit jaar niet mogelijk, maar de organisatoren blijven niet bij de pakken zitten. Onderzoek toont namelijk aan dat muziek therapeutische krachten heeft en dat hebben de artiesten van ‘Liefde voor Muziek’ goed begrepen.

Sinds 2015 haalt Rode Neuzen Dag door middel van verschillende inzamelacties geld in voor goede doelen die jongeren mentaal steunen. De spetterende slotshow kan dit jaar door welbekende redenen niet doorgaan, maar het is net nu extra belangrijk om te tonen dat kwetsbare jongeren niet alleen zijn.
 
Op Rode Neuzen Dag zelf, 4 december, organiseren alle partners van het initiatief een ‘Rode Neuzen (k)Uur’ voor Vlaamse scholen. Een online en dus coronaveilige weerbaarheidstraining voor alle Vlaamse leerlingen vol getuigenissen, interactie én met muziek als rode draad. Maar dat is niet alles, want de deelnemers van het populaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ besloten speciaal voor Rode Neuzen Dag bijeen te komen voor een reünie.
 
Liefde voor muziek
 
Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings dragen maar al te graag hun steentje bij en namen een speciale aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ op die volledig opgedragen wordt aan kinderen en jongeren. Samen zorgden zij ook voor de Rode Neuzen Dag song: ‘Porselein’ van Yasmine. “De tekst van Porselein beschrijft perfect waar Rode Neuzen Dag om draait”, verduidelijkt Jeroen Swinnen, hoofd van de ‘Liefde voor muziek’-band. “Vanaf de eerste zinnen al: In het diepste van mijn ziel, ben ik eenzaam en fragiel. Maar ik staar de wereld aan als een winnaar.”
 
Stefaan Ferande, de originele schrijver van het nummer, is alvast erg blij met de keuze. “We weten allemaal wat er met Yasmine gebeurd is. Dat een nummer van haar nu kan helpen om de veerkracht van jongeren te versterken - daar kan ik alleen maar blij om zijn. Je hoeft je namelijk niet altijd stoerder voor te doen dan je eigenlijk bent; soms red je het gewoon niet alleen.”

De nummers uit de uitzending zijn allemaal voor een reden gekozen, maar zullen daarom niet allemaal emotioneel zijn. Het is namelijk even belangrijk om eens uit je bol te kunnen gaan en te dansen tot je je zorgen vergeet. 
 
Wil je weten welke nummers de artiesten nog meer in petto hebben? Kijk dan vrijdag 13 november naar ‘Liefde voor Muziek: De Reünie’, om 20u40 bij VTM Rode Neuzen Dag.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top