De uitschieters en de ontgoochelingen van de eerste drie speeldagen in de Champions League

Sport | De heenronde van de poulefase van de Champions League heeft woensdag zijn beslag gekregen. Na drie speeldagen is het dan ook hoog tijd om een tussentijdse balans op te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De uitschieters

Vier ploegen staan momenteel nog met het maximum van de punten te pronken: Bayern München, Manchester City, Liverpool en FC Barcelona. De titelhouder beschikt bovendien over de beste aanval met reeds twaalf gemaakte doelpunten. De Rekordmeister lijkt voort te borduren op het succes van vorig seizoen en tot nog toe blijkt niemand in staat om de pletwals een strobreed in de weg te leggen, zoals gedemonstreerd werd in de openingswedstrijd tegen Atlético Madrid (4-0).

Manchester City (1 tegendoelpunt) en Liverpool (0 tegendoelpunten) beschikken op hun beurt allebei over twee van de beste verdedigingen van de competitie. Voor de Citizens is de poulefase sowieso niet meer dan een opwarmertje met tegenstanders als Porto, Olympiakos en Marseille. De Reds, daarentegen, impressioneren ondanks stevige tegenstand. Zo werd Atalanta op eigen veld belachelijk gemaakt door de offensieve armada van de Engelsen (0-5).

Barcelona, ten slotte, wist niet te schitteren tegen Dinamo Kiev op de derde speeldag, maar de Catalanen lijken opnieuw te beschikken over een Lionel Messi in hoogvorm. La Pulga toverde vooral in de clash tegen Juventus. En iedereen is het erover eens, de troepen van Ronald Koeman kunnen enkel aanspraak maken op de eindoverwinning als de Argentijn zijn ploegmaats op sleeptouw weet te nemen.

Ploegen die moeten bevestigen

Borussia Mönchengladbach had vast en zeker zijn plaatsje verdiend tussen de uitschieters tot dusver. In een aartsmoeilijke groep met Real Madrid, Inter Milaan en Sjachtar Donetsk trekken de Duitsers meer dan hun plan. Meer nog, met 5 op 9 staan ze zelfs aan de leiding. Hun demonstratie in Oekraïne (0-6) bewees andermaal dat je Alassane Plea en co best niet kan onderschatten. De rijzende ster van de coachinggilde, Marco Rose, en de zijnen beseffen echter maar al te goed dat het moeilijkste nog moet komen aangezien de groep nog verre van beslist is. Houdt Borussia stand tegen de comeback van Real en Inter?

Chelsea is ook goed uit de startblokken geschoten. De discipelen van Frank Lampard kunnen pronken met een mooie 7 op 9. De mayonaise lijkt beetje bij beetje te pakken in het Londense team dat de laatste tijd nogal wat veranderingen doormaakte. Maar met Krasnodar en Rennes stelt de tegenstand momenteel nog niet echt veel voor en de enige clash tegen Sevilla baarde een muis (0-0). Ook de Andalusiërs mogen hun ticket voor de volgende ronde reeds boeken, al zullen ze daar wel beter voor de dag moeten komen.

Club Brugge startte op de best mogelijke manier de competitie met een overwinning op het veld van Zenit Sint-Petersburg. Blauw-zwart kwam daarna niet verder dan een gelijkspel tegen een onthoofd Lazio en kreeg tegen Dortmund een logische thuisnederlaag te verwerken. De Borussen lijken, ondanks hun nederlaag in Italië, een maatje te groot voor de tegenstand. Of Club een echte kans maakt op kwalificatie voor de volgende ronde zal nog moeten blijken.

Niemand die de twee leiders in groep H vooraf had kunnen voorspellen. Manchester United verraste Jan en alleman door de openingswedstrijd tegen PSG te winnen en daarna RB Leipzig een ferme oplawaai te verkopen. Daarna volgde echter een desillusie met een nederlaag tegen Istanbul Basaksehir. De Red Devils en de troepen van Julian Nagelsmann hebben voorlopig met allebei een 6 op 9 hun schaapjes op het droge. Al mogen ze in de terugronde niet al te veel steken laten vallen.

De ontgoochelingen tot dusver

Paris Saint-Germain is een van de ontgoochelingen tot dusver. Zonder zijn sterren Neymar en Kylian Mbappé vond Thomas Tuchel tegen RB Leipzig geen oplossingen en zo leden de Parijzenaars hun tweede nederlaag in drie wedstrijden. Zonder redder-in-nood Moise Kean in Istanboel zou de balans er nog rampzaliger hebben uitgezien. De verliezende finalist van de Champions League zal zich snel moeten herpakken, wil het niet opnieuw een desillusie rijker worden.

Eeuwige rivaal Olympique Marseille is ook nog niet aan het feest geweest. Met nul punten staat OM allerlaatste in zijn groep. Meer nog, Dimitri Payet en co hebben voorlopig twaalf opeenvolgende nederlagen in de Champions League geïncasseerd, een evenaring van het trieste record van Anderlecht. Als ook de thuiswedstrijd tegen FC Porto verloren gaat, komt het bedenkelijke record enkel hen toe. De derde Franse club, Stade Rennes, doet het al niet veel beter. In hun debuut in het kampioenenbal wisten de Bretoenen tot nog toe maar één punt uit drie wedstrijden te puren. Met opkomend talent als Eduardo Camavinga en Jérémy Doku werd er toch meer verwacht van de troepen van Julien Stéphan.

En wat moet er dan gezegd worden over Real Madrid! Na de onverwachte blamage tegen de B-ploeg van Sjachtar Donetsk, moest de Koninklijke tot het gaatje gaan om in laatste instantie een punt in de wacht te slepen tegen Borussia Mönchengladbach. De terugkeer van Eden Hazard luidde de wederopstand in van de troepen van Zinédine Zidane die tegen Inter Milaan een belangrijke driepunter in de wacht wisten te slepen. Met een derde plaats op amper één punt van de koploper is er nog niets verloren voor Real, maar van een goede start kan geenszins sprake zijn.

Ten slotte moet Atalanta met een 4 op 9 en een voorlopig derde plaats kwalificatie voor de volgende ronde nog niet vaarwel zeggen. De Italianen, een van de revelaties van het afgelopen seizoen, zijn er echter nog niet in geslaagd om te bevestigen. Na een zege tegen Midtjylland, puurden de Bergamasken in extremis een punt uit hun thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2) om daarna een volledige offday te kennen tegen Liverpool. Ter herinnering, vorig seizoen begon Atalanta met 1 op 12 waarop een exceptioneel parcours volgde. Er is dus nog hoop voor Gian Piero Gasperini ...

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top