Marseille evenaart triest record van Anderlecht met 12 opeenvolgende CL-nederlagen

Sport | Marseille heeft een negatief record in de Champions League geëvenaard. De Franse club werd voor de twaalfde keer op een rij een nederlaag aangesmeerd op het Europese kampioenenbal. Marseille moet nu dat trieste record delen met… Anderlecht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Marseille wist dinsdag niet te winnen op bezoek bij Porto. Tegen de Portugezen ging het met 3-0 kopje onder. “Wat wil je dat ik zeg?”, vroeg een verontwaardigde Marseille-coach André Villas-Boas zich af na de partij. “We waren gewoon s***. Ik hoop dat we dit vreselijke beeld snel kunnen verbeteren, want nu staan we gewoon voor schut.”

Dat "vreselijke beeld" slaat op een bedenkelijke serie die de Franse club nu deelt met Anderlecht. Beide clubs hebben nu een reeks van twaalf opeenvolgende verliespartijen in de boeken van de Champions League staan. Anderlecht zette die reeks tussen 2003 en 2005 neer, bij Marseille begon die negatieve reeks in 2012.

Met nul punten uit drie matchen wordt Europees overwinteren evenzeer moeilijk voor Marseille. Voorlopig stoten Manchester City en Porto door uit groep C naar de volgende ronde op het kampioenenbal. Olympiakos mag als derde met drie punten momenteel naar de Europa League.

Te zware uitslag voor Salzburg

Tot slot pikken we nog enkele andere resultaten uit de lijst van gisteren. In groep A stond het duel tussen RB Salzburg en Bayern München op het programma. Bayern bleef na 90 minuten foutloos in zijn groep, het won met zware 2-6 cijfers.

De partij begon nochtans uitstekend voor de thuisploeg, met een goal van Mërgim Berisha. De wedstrijd ging nadien gelijk op tot 2-2, tot Jérôme Boateng in minuut 79 de 2-3 scoorde. Plots ging toen het licht uit bij de Oostenrijkers, die in een marge van ongeveer tien minuten nog drie goals extra om de oren kregen.

Al bij al een hard verdict voor Salzburg, dat in zijn groep met 1 punt op de laatste plaats achterblijft. Met 9 op 9 prijkt Bayern bovenaan, voor Atlético Madrid (4 punten) en Lokomotiv Moskou (2 punten).

Real wint op de valreep, Jota floreert voor Liverpool

In groep B viel er een eerste overwinning voor Real Madrid te bewonderen, al heeft het veel moeite gekost tegen Inter. Real, met Thibaut Courtois en Eden Hazard in de basis, kwam 2-0 voor, maar liet een Inter zonder de geblesseerde Romelu Lukaku door nonchalance terugkeren in de partij tot 2-2. Uiteindelijk trok invaller Rodrygo Real over de streep. Met vier punten behoudt Real nog zicht op kwalificatie voor de volgende ronde. Leider in groep B is momenteel Mönchengladbach met 5 punten, eentje meer dan Shakhtar Donetsk en Real. Inter is de verrassende rode lantaarn met 2 punten.

Tenslotte keek iedereen ook uit naar het groep D-duel tussen Atalanta en Liverpool. Atalanta Bergamo was vorig seizoen nog de revelatie in de Champions League, maar gisteren maakte het kennis met Diogo Jota. Met een hattrick was hij bepalend in de 0-5 uitzege van Liverpool in Bergamo. De Portugees - overgenomen van Wolverhampton - is de jongste weken de eyecatcher van Liverpool. Hij scoorde al voor de vierde match op een rij. Mede dankzij hem heeft Liverpool tot nu toe een perfect rapport met 9 op 9. Op een gedeelde tweede plaats volgen Ajax en Atalanta met 4 punten. Het Deense FC Midtjylland wist nog geen punt te sprokkelen.

Volg alles van de Champions League via de kanalen van Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top