Met zijn drie weken afwezigheid likt de blessure van Eden Hazard langer aan te slepen dan oorspronkelijk gedacht. Zinédine Zidane gaf ondertussen toe dat de kwetsuur langer dan voorzien nodig heeft om te helen. Is dat een reden tot ongerustheid?
Sinds zijn aankomst bij Real Madrid in de zomer van 2019 is Eden Hazard niet gespaard gebleven van de blessures. Begin oktober, wanneer de voormalige Chelsea-speler normaal gesproken opgeroepen zou worden voor de interlands van de Rode Duivels tegen Ivoorkust, Engeland en IJsland, liep hij een spierblessure op aan zijn rechterbeen.

Een klein letsel dat normaal gesproken zo goed als genezen zou moeten zijn. Maar Hazard heeft nog steeds de trainingen niet hervat, ook niet individueel. "Eden heeft het gras weer gevoeld. Zijn blessure was een tikkeltje erger dan voorzien. Maar ik heb het volste vertrouwen in het medische personeel dat we ter beschikking hebben. Ik hoop dat we Eden Hazard binnenkort opnieuw mogen verwelkomen en dat hij de rest van het seizoen fit blijft", vertelde Zidane tijdens een persconferentie.

Bijna 250 dagen onbeschikbaar

Zijn afwezigheid die oorspronkelijk op een maand geschat was, zou dus wel eens eerder zes weken kunnen worden. Het is een trieste vaststelling, maar sinds de aanvoerder van de Rode Duivels zijn valiezen in Madrid heeft neergepoot, is een geblesseerde Hazard een vertrouwd beeld geworden. Bovendien slepen zijn fysieke ongemakken haast steevast langer aan dan oorspronkelijk gedacht.

De nederlaag tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League afgelopen woensdag was de 30ste wedstrijd van Real Madrid die Hazard sinds zijn aankomst aan zich voorbij moest laten gaan. Dat is enorm veel! De speler is dan ook reeds zes keer geblesseerd geweest wat resulteerde in een totale afwezigheid van meer dan 225 dagen. Wanneer hij terug op het speelveld te zien zal zijn, zal de teller waarschijnlijk al kort bij de 250 staan.

Pech, maar ook reden tot ongerustheid

Sommige blessures zijn louter toe te schrijven aan ongelukkige spelfases, zoals de tackle van Thomas Meunier in de Champions League vorig jaar. Andere vormen echter meer reden tot ongerustheid, omdat het louter om spierblessures gaat.

Als Real Madrid vurig hoopt dat Hazard opnieuw zijn beste niveau bereikt - voorlopig staat de teller op amper 1 goal en 7 assists in 1500 speelminuten - geldt dat nog meer voor de Rode Duivels die het EK in het vizier hebben. Maar misschien is het missen van 12 maanden competitie daar wel net een voordeel...

Volg de Champions League live en integraal op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!