Eerder deze week konden we u al meegeven hoeveel toeschouwers de thuisploegen van 1B willen toelaten op speeldag 3. Maar de plannen van de clubs moeten nog wel goedgekeurd worden door het kabinet van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N.VA).
Heel wat clubs konden al een deal beklinken met lokale overheden, maar zonder de toestemming vanuit Brussel kunnen die plannen niet uitgevoerd worden. De clubs hopen om woensdag groen licht te krijgen van het kabinet-Weyts waardoor ze nog voldoende tijd hebben om alles ook effectief klaar te krijgen tegen komend weekend.

Opvallend is wel dat de sociale afstand van anderhalve meter ingekort wordt tot één meter. “Nu we meer te weten komen van het virus en hoe het zich gedraagt, hebben we in overleg met de gezondheidsexperts kunnen beslissen om die social distancing naar één meter terug te brengen”, deelde het kabinet-Weyts mee aan Het Laatste Nieuws. “De supporters moeten binnen hun eigen bubbel blijven, tussen de bubbels moet die meter afstand strikt bewaard worden én elke fan ouder dan 12 jaar moet ook verplicht een mondmasker dragen.”