One day, one goal: Benzema's kabinetstukje tegen Valencia

Ondanks de atypische voetbaljaargang 2019-2020 werd de voetbalfan ook na de coronabreak getrakteerd op fabelachtige doelpunten. Op 18 juni 2020 sloeg Karim Benzema zijn coach Zinédine Zidane - en bij uitbreiding de hele voetbalwereld - met verstomming met een weergaloos staaltje branie en techniek.

In de schaduw van Cristiano Ronaldo en Kaká arriveert de piepjonge Karim Benzema in juli 2009 bij Real Madrid. Meer dan 10 jaar na datum maakt hij er nog steeds de dienst uit. Meer nog, na het vertrek van CR7, treedt de Fransman uit de schaduw van de Portugees door het leeuwendeel van de doelpuntenproductie voor zijn rekening te nemen. De Madrileense aanvalsleider heeft met 21 treffers en acht assists het afgelopen seizoen dan ook een belangrijk aandeel in de 34ste landstitel van de Koninklijke.

Voor zijn mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen dienen we terug te keren naar 18 juni 2020. Los Blancos ontvangen die avond in het Estadio Alfredo Di Stéfano (het stadion van Real Madrid B, red.) Valencia. Real moet absoluut winnen om in het spoor van koploper Barcelona te blijven en uitzicht te behouden op een 34ste landstitel. En dat heeft Karim Benzema goed in zijn oren geknoopt.

Wondermooie volley laat Cillessen kansloos achter

Op de 29ste speeldag, de tweede na de coronabreak, lijkt Valencia na twintig minuten op voorsprong te komen. Het doelpunt van Rodrigo wordt echter afgekeurd door de VAR, omwille van de buitenspelpositie van Maxi Gomez, ook al beroert die het leer niet. In de tweede helft schakelen de troepen van Zinédine Zidane een versnelling hoger en laten ze de Vleermuizen ter plaatse. Na een assist van Eden Hazard opent Karim Benzema in de zestigste minuut de score. Een kwartier voor tijd verdubbelt de heroptredende Marco Asensio met zijn eerste baltoets de voorsprong.

Vier minuten voor tijd acht Benzema zijn moment gekomen. Asensio bedient de inlopende spits met een opwippertje met buitenkant links. En dat is het moment waarop Benzema de wereld met verstomming slaat. Met zijn rechter tikt hij het leer over de verdediger om daarna nog voor de bots de bal vol op de linkerslof te nemen. Een kanonskogel in de linkerwinkelhaak, waar Jasper Cillessen niets kan tegen verrichten. De reactie van Zinédine Zidane spreekt boekdelen: iedereen is vol ongeloof over wat er zich net op de voetbalmat heeft afgespeeld. Dankzij de 3-0 overwinning zet Real zijn zegereeks voort, die pas op de allerlaatste speeldag tegen Leganes zal worden beëindigd.

Plaatsje bij de allergrootsten bij Real

Zijn tweede treffer die avond zorgt er tevens voor dat de ex-speler van Olympique Lyon de vijfde plaats op de ranking met Real-topschutters aller tijden mag opeisen. Met zijn 243ste treffer in het maagdelijk witte shirt steekt hij namelijk de legendarische Ferenc Puskas voorbij. En dat met een doelpunt dat misschien wel de naar hem vernoemde award mag opeisen...

Benzema, nog steeds maar 32, heeft wel nog enkele gouden jaren in de benen. Jaren waarin hij jacht kan maken op een podiumplaats bij de prijsschutters van de Koninklijke. Al lijkt Cristiano Ronaldo met 450 goals zo goed als buiten schot. Bovendien vindt de viervoudige Champions League-winnaar voor het achtste seizoen meer dan 20 keer de weg naar doel. Iets wat enkel Real-iconen Raúl en CR7 hem ooit voordeden. Zeg nu nog eens dat Benzema geen fenomenale aanvaller is?

Zin in meer doelpunten? Lees dan ook over het grandioos rabonaschot van Lamela dat White Hart Lane verbluft!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?