One day, one goal: Valbuena legt sfeervol Anfield Road het zwijgen op met winnende treffer

Sport | In het seizoen 2007/2008 zat Olympique Marseille in de Champions League in een groep met Liverpool, FC Porto en Besiktas. De wedstrijd op Anfield Road werd een wedstrijd om nooit meer te vergeten voor Mathieu Valbuena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 3 oktober 2007 trok Marseille naar Liverpool. De eerste wedstrijd op het kampioenenbal verliep goed met een 2-0-zege tegen Besiktas. Liverpool, met toppers als Fernando Torres en Steven Gerrard, was de grote favoriet.

In de eerste wedstrijd tegen FC Porto hadden ze wel meteen punten verloren (1-1). Tegen Marseille kon Liverpool dus maar best winnen, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Stunt op Anfield Road krijgt geen vervolg

Marseille deed het zeer goed en in de 77ste minuut kwam hét moment van Mathieu Valbuena. Hij zette een knappe één-twee op met Boudewijn Zenden (ex-Liverpool) en kreeg daarna best veel tijd van de defensie van Liverpool. De Franse aanvallende middenvelder, op dat moment 23 jaar, draaide naar zijn rechtervoet en plaatste de bal héérlijk via de lat voorbij een verbouwereerde Pepe Reina in doel: 0-1.

Dat was ook de eindstand, maar ondanks de 6 op 6 wist Marseille zich niet te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. In de volgende vier wedstrijden werd 1 op 12 geboekt en daardoor eindigde Marseille derde en ging het naar de Europa League. In de 1/8ste finales was Zenit Sint-Petersburg het eindstation. De Russen, met Nicolas Lombaerts, wisten nadien de Europa League te winnen. De Champions League werd dat seizoen veroverd door Manchester United.

Smaakmaker bij Olympiacos

Valbuena bleef nog tot 2014 bij Marseille en bij de vurige club won hij één landstitel, drie ligabekers en twee supercups. De volgende stap was het Russische Dinamo Moskou, waarmee hij Anderlecht uitschakelde in de Europa League, en daar bleef de 52-voudige Franse international één jaar. Via Olympique Lyon en Fenerbahçe belandde hij in de zomer van 2019 bij Olympiacos. Op zijn 35ste is hij er nog steeds een smaakmaker.

Valbuena verdiende ook zijn strepen bij Les Bleus. Met Frankrijk mocht hij de WK’s in 2010 en 2014 meemaken, Valbuena was er ook bij op het EK 2012. Op 11 oktober 2015 kwam hij tegen Denemarken voor het laatst in actie voor de Fransen. Die dag speelde hij 12 minuten mee in de vriendschappelijke interland.

Fan van deze reeks? Herbeleef de prachtige goal van Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top