Vijf wereldsterren die drank en drugs inruilden voor een gezonde levensstijl

Muziek | Ringo Starr kende als drummer gouden jaren bij ‘The Beatles’, maar dat eiste ook zijn tol. Drank en drugs waren hem zeker niet onbekend, maar hij gooide het roer helemaal om. Vandaag de dag leeft hij bijzonder gezond en de man, die onlangs 80 jaar werd, ziet er gezonder uit dan ooit. Er zijn nog heel wat bekende artiesten/acteurs die het roer drastisch hebben omgegooid. Proximus Pickx geeft een aantal voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bradley Cooper

De acteur kende in zijn jaren als twintiger een zeer donkere periode. Hij kampte met een depressie en bovendien was er de druk om het te maken als acteur. Hij zocht een uitweg in alcohol en drugs en pas op zijn 29ste kreeg hij zijn leven weer op de rails.

Cooper brak helemaal door in Hollywood en is al elf jaar nuchter en houdt er een gezonde levensstijl op na. In de film ‘A Star Is Born’, met Lady Gaga, speelt Cooper een zanger die verslaafd is aan alcohol en drugs. Een sterke acteerprestatie die ongetwijfeld herinneringen opriep aan zijn donkere jaren.

Woody Harrelson

De carrière van Woody Harrelson kende de nodige ups en downs. De afgelopen dertig jaar ging hij voor twee uitersten: het gebruik van drugs en gezonde voeding. Harrelson was tientallen jaren een liefhebber van het roken van joints en zwaar feesten, in combinatie met veel drank. Hij was zelf een grote voorstander van het idee om marihuana te legaliseren. Toch besliste hij om te kappen met deze gewoonte, al drinkt hij nog wel eens een glaasje wijn.

Harrelson is nu vooral bezig met gezonde voeding, wat hij ook al dertig jaar doet. Hij is vegan en een voorstander van duurzame voeding. Hij voelt er zich veel fitter door en zijn liefde voor dieren maakt er ook een groot deel van uit, want hij vecht ook voor de rechten van de dieren.

Robert Downey Junior

Jarenlang was hij de ‘bad boy’ in Hollywood. Hij brak in de jaren ’80 en ’90 door, maar de roem was zwaar om dragen. Drugs, waarmee hij reeds experimenteerde als kind, en alcohol kregen hem meer en meer in hun greep en de acteur werd zelfs meerdere keren gearresteerd. Hij verloor door zijn uitspattingen een aantal rollen, waaronder in ‘Ally McBeal’, en de rechter stuurde hem naar een afkickcentrum. Sinds 2003 is hij volledig nuchter en in 2008 kreeg zijn carrière weer een enorme boost toen hij de rol van ‘Iron Man’ kreeg.

Downey Junior werd opnieuw een topper in Hollywood. Zijn carrière geraakt weer op de rails, maar hij leeft ook een stuk gezonder. Vooral inzake mentale gezondheid werd hij een stuk beter, want er werd bij hem een bipolaire stoornis vastgesteld waardoor hij moeilijk kon weerstaan aan drugs en alcohol. Met therapie, de steun van zijn vrouw en vrienden (waaronder Mel Gibson), yoga en Wing Chun kung fu vond hij een gezond evenwicht.

Steven Tyler

De rockster nam zowat elke drugs die er beschikbaar was in de jaren ’60, ’70 en ’80. Hij gaf naar eigen zeggen 20 miljoen dollar uit aan drugs. Hij probeerde meerdere keren van zijn verslaving af te geraken, maar de roep van de drugs was vaak te luid.

De zanger wist uiteindelijk wel de strijd te winnen en sinds 2010 is hij nuchter. Hij heeft naar eigen zeggen geen spijt van die periode, maar is zeer tevreden dat hij uit de ‘put’ is gekropen en het belangrijkste: dat hij nog leeft. 

Drew Barrymore

Een straf verhaal over de actrice. Ze startte met het drinken van alcohol toen ze negen jaar oud was en op haar twaalfde gebruikte ze cocaïne. Op haar dertiende ging ze naar een afkickcentrum. Barrymore, die als kind meespeelde in E.T., was vooral een slachtoffer van haar omgeving. Haar vader was een alcoholverslaafde en toen haar ouders uit elkaar gingen, nam haar moeder haar zelfs mee naar nachtclubs. Daar maakte ze kennis met drugs en alcohol.

Het leek helemaal de verkeerde weg op te gaan, maar alles kwam goed. Ze bouwde een prachtige filmcarrière uit en werd de trotse moeder van twee kinderen, Olive en Frankie. Barrymore leerde uit de fouten van haar ouders en is vandaag de dag een stabiele vrouw. Zonder twijfel de grootste prestatie uit haar leven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top