Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Muziek | Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijken even terug op enkele hoogtepunten van diens loopbaan bij een van de beroemste rockgroepen ter wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zijn eerste stappen bij The Beatles (1962)

Volgens Paul McCartney werden The Beatles pas echt een geoliede muziekmachine nadat Ringo Starr de groep vervoegde. Gedurende de eerste twee jaar van het bestaan van The Beatles was Pete Best de man achter het drumstel, maar zowel de bandleden als manager George Martin waren ontevreden over zijn prestaties bij de groep. Best was vaak afwezig en ziek, waardoor zijn ontslag zich opdrong. Het was uiteindelijk Martin die Best uit de rockgroep zwierde en Ringo Starr auditie liet doen. De groep was meteen overtuigd van zijn talenten en de rest is geschiedenis.

Zijn filmdebuut (1964)

De Beatles-film 'A Hard Day's Night' zou voor Starr zijn definitieve doorbraak op het witte doek betekenen. In de film krijgen fans een blik achter de schermen van The Beatles terwijl ze repeteren, concerten afwerken en reizen van land tot land. Dankzij de lovende recensies van deze film weet Starr enkele nieuwe filmrollen te versieren, waaronder die van hoofdrolspeler in 'Help!'. Later zal hij ook een aantal films regisseren en produceren, maar die zijstap in zijn carrière was nooit zo succesvol als zijn verschijning op het podium.

Zijn solocarrière (1970)

Na het uiteenvallen van The Beatles lukt het Ringo Starr om een succesvolle solocarrière uit te bouwen. Zijn eerste single 'It Don't Come Easy' wordt door muziekrecensenten uitgebreid gelauwerd en haalt zelfs de top 3 van de Billboard Hot 100. Daarna gaapt door een alcoholverslaving even een zwart gat, maar de voormalige Beatle herpakt zich en laat zich behandelen. In 1989 laat hij zien dat hij terug succesvol kan zijn met zijn nieuwste groep, de 'All-Star Band'. Deze band heeft een wisselende bezetting, maar slaagt er toch in om 11 concerten en 10 albums te produceren.

Zijn verjaardagsconcert

Ook dit jaar viert Ringo Starr zijn verjaardag met een concert. Vanwege het coronavirus wordt het wel een optreden in mineur en zal de rocker enkel te zien zijn via een YouTube-livestream. Maar niet getreurd, want de kijkers zullen naast Ringo Starr ook Paul McCartney, Ben Harper en Sheryl Crow het beste van zichzelf zien geven. De opbrengsten van dit verjaardagsconcert worden gedoneerd aan organisaties die de Black Lives Matter-beweging steunen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top