Niemand zag het aankomen! De tweede helft van de groepsfase wordt reeds gekenmerkt door dé verrassing van het Belgisch kampioenschap op League of Legends. Het onverslaanbaar gewaande Sector One verloor zijn onoverwinnelijkheidsstatus tegen Aethra Esports.

De vijfde speeldag van de summer split van de Belgian League bood ons opnieuw een aantal zeer mooie affiches aan. We waren getuige van een avond vol wendingen met de langverwachte revanche van Team 7AM tegen Anderlecht, KV Mechelen dat nog maar eens zijn goede vorm toonde en de twee wedstrijden van Sector One.

Eerste wedstrijd van de avond: RSCA vs Team 7AM. Als laatste in het klassement vertrouwde de aanvoerder van 7AM ons onlangs nog toe dat het team uitkeek naar deze terugwedstrijd. Het was dus D-day voor het jonge team dat nog steeds droomt van play-offs, een uitdaging die zeker binnen hun mogelijkheden ligt. Bovendien is Anderlecht het team in moeilijkheden sinds de tweede speeldag van de zomersplit. Na dertig minuten kwam er een einde aan de evenwichtige wedstrijd, die bezaaid was met fouten aan beide kanten. Team 7AM veroverde echter zijn tweede punt van het seizoen en geeft de rode lantaarn door aan RSCA.

© Belgian League

Toen was het tijd voor wat de grote verrassing van de avond zou worden. Aethra moest een hapklare brok worden voor Sector One, dat ongeslagen was sinds de start van de Belgian League. Maar na veertig felle minuten zorgde het Aethra-team voor een kleine aardbeving binnen de Belgische scene. Het dappere Aethra bracht de reus S1 zijn allereerste nederlaag toe! Was de nederlaag een ‘accident de parcours’ of was er meer aan de hand? We waren benieuwd hoe de Foxes zouden reageren in hun tweede wedstrijd van de avond omstreeks 22u.

Maar eerst kwamen de twee professionele voetbalclubs in actie: RSCA vs KV Mechelen. Mechelen, de verrassende tweede in het klassement werd geconfronteerd met een team in twijfel. Met een nieuwe overwinning deed KVM een mooie zaak in de rangschikking. Uiteindelijk had Mechelen slechts een half uur nodig om het lot te bezegelen van de Brusselse ploeg, die haar tweede nederlaag van de avond, de vijfde op een rij en de allereerste tegen de KVM-spelers leed.

De Brussels Guardians ontmoetten in de slotwedstrijd van de avond een Sector One-team dat ofwel fors zou reageren ofwel de deur zou openen richting het einde van hun hegemonie. Maar deze keer kwam er geen verrassing uit de bus. De Foxes waren op de afspraak en lieten zien dat niet iedereen in staat zal zijn om ze tegen de grond te duwen.

© Belgian League

© Aethra Esports