De broze stem van Selah Sue is weer helemaal terug

Rock Werchter | Het leek een stille zomer te gaan worden op het Festivalpark: geen Rock Werchter, geen TW Classic, geen Werchter Boutique. Daar komt met de zomerbar van organisator Live Nation nu verandering in. Onder meer Selah Sue zal twee optredens verzorgen op de openingsdag. Een geweldige opportuniteit voor de singer-songwriter die aan haar comeback aan het timmeren is. Het optreden van Selah Sue kan je op donderdag 2 juli om 20u live en integraal volgen via een livestream op Proximus Pickx of op je televisiescherm via Pickx Live. Nadien kan je het concert nog een week lang opvragen in de catch-up op je televisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van 2 tot 5 juli wordt op het terrein van Rock Werchter, bij de North West Walls, een zomerbar ingericht om het initiatief LIVE2020 te steunen. Selah Sue, Tourist LeMC en Bazart zullen ieder twee shows per dag verzorgen voor maximum 400 personen. Op de laatste dag treden verschillenden artiesten op, deze show zal online of via televisie gevolgd kunnen worden.

Voor Selah Sue wordt het initiatief een uitgelezen kans om haar terug op de Belgische, muzikale kaart te zetten. Sanne Putseys, zoals ze door het echte leven gaat, doorbrak namelijk vrij recent een radiostilte van zo’n vijf jaar. De zangeres zette haar carrière on hold om een gezinsleven te starten. Nu is ze klaar om België, en daarbuiten, weer in te pakken met haar gitaar, opvallend kapsel en broze stem.

Doorbraak met Raggamuffin

Selah Sue wordt op 17-jarige leeftijd ontdekt door Milow, na deelname aan een muziekwedstrijd die hij zelf organiseerde. Haar optreden in zijn voorprogramma opent veel deuren voor de zangeres. Later zou Selah Sue voorprogramma’s verzorgen voor onder meer Jamie Lidell en Prince.

De grote doorbraak komt er in 2010, wanneer de zangeres Raggamuffin op het publiek loslaat. De single scoort goed en levert haar enkele maanden later een MIA voor beste vrouwelijke soloartiest op. Het startschot voor een mooie carrière is dan helemaal gegeven, want in maart 2011 komt haar debuutalbum Selah Sue in de winkelrekken te liggen. Haar combinatie van genres als r&b, soul, jazz en reggae vallen duidelijk in de smaak, want haar debuutplaat levert meteen goud op.

Uit de koker van Selah Sue komen nadien nog twee andere studioalbums: Rarities in 2012 en Reason in 2015. Ze wint ook nog twee keer een MIA voor beste vrouwelijke soloartiest.

Nieuwe single ode aan haar kinderen

Maar niet alles is peis en vree ten huize Putseys. De zangeres komt er al enkele jaren openlijk voor uit dat ze geregeld kampt met depressies. Tegelijk wil ze graag een gezinsleven opbouwen, maar de antidepressiva doen geen goed aan deze plannen.

Om een gezinnetje te starten, zet Selah Sue na haar laatste album haar carrière on hold. Vijf jaar lang is er amper iets muzikaal te horen van haar. Privé loopt het wel lekker. In 2017 en 2019 zet ze twee zonen op de wereld: Seth en Mingus.

Het moederschap inspireert echter de singer-songwriter en heeft haar doorheen de jaren nieuwe ideeën gegeven. Hieruit ontstond een nieuwe EP van haar kant, met name Bedroom. De eerste single die ze op het publiek losliet, was You. Het nummer is een ode aan haar onvoorwaardelijke liefde voor haar twee kinderen. Maar You geeft deze dagen ook steun in tijden van corona. Haar vader werd zwaar getroffen door het virus, ook haar oma kreeg te maken met Covid-19.

Met Bedroom, waar vijf nummers op staan, schrijft Selah Sue nu een nieuw muzikaal en zeer persoonlijk hoofdstuk. Eentje waarmee ze haar fans dicht bij haar trekt. Eentje die ze volledig kan loslaten op het publiek op 2 juli, op de openingsdag van de zomerbar van Rock Werchter.

Beluister het zomerbarconcert van Selah Sue op donderdag 2 juli om 20u via livestream op Proximus Pickx of op het Picxk Live-kanaal op jouw televisiescherm. Het optreden is daarna nog een week lang te herbekijken via de VOD Catalogus op je televisie en tot eind augustus op het web.

Surf naar www.rockwerchter.be voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top