Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hij heeft ons tot de laatste manche laten genieten, maar de droom van de Six Invitational kwam afgelopen zaterdag abrupt ten einde voor de Belg Morgan “rxwd” Pacy.

Ondanks de vroege uitschakeling van Valentin “risze” Liradelfo en zijn Rogue-team, was een andere Belg nog steeds in de running om de legendarische hamer van Rainbow Six Siege, die werd overhandigd aan de winnaars van de Six Invitational, in de lucht te steken. Als lid van het Franstalige BDS-team leek Morgan goed op weg om naam te maken in de grootste competitie van Ubisoft!

Hun epos ging goed van start in de groepsfase met een 2-0-overwinning tegen het Australische Wildcard Gaming. Maar na een nederlaag in de finale van groep D tegen G2 Esports (0-2) werd BDS gedwongen tot een laatste duel tegen het Amerikaanse Reciprocity (2-1) om zijn plaats in de play-offs veilig te stellen.

BDS had echter nog een lange weg te gaan om een ticket te bemachtigen voor het main event, dat op 14 februari van start ging in een arena vol losgeslagen fans. De tocht begon op de slechtst mogelijke manier met een krappe nederlaag tegen DarkZero (1-2). Het team werd naar de 1/8e finale van de looser bracket gestuurd. Ruimte voor fouten was er niet meer. Met een 2-0-overwinning tegen de Brazilianen van MIBR kwalificeerden rxwd en co zich echter voor de main stage!

Eenmaal op het grote podium was de opwinding niet meer te houden, maar BDS beefde niet tegen Fnatic (2-0), dat verrassend Team Empire en G2 Esports had uitgeschakeld. De wedstrijd werd gemarkeerd door een tweede adembenemende map, waarop Fnatic terugkwam tot 5-5 na een danteske eindsprint. Maar BDS bleef mentaal solide, stortte niet in en verzekerde zijn plaats in de top 4 van de wereld (7-5)!

Vanaf dan leek niets meer onmogelijk voor Shaiiko, Renshiro, RaFaLe, Elemzje en onze vertegenwoordiger rxwd! Helaas werd de volgende stap hen fataal. Een nederlaag tegen de Ninjas in Pyjames in de derde losers round zou hun lot bezegelen na een prachtig spektakel! Het Frans-Belgische team verliet het prachtige podium van deze echte R6S wereldbeker met eer. Na een nederlaag met het kleinste verschil op Bank (7-8) won BDS de tweede manche (7-4, Border). Maar het avontuur stopte op Clubhouse, de derde map. Eindresultaat: 4-7 en een 2-1-nederlaag. BDS Esports ging naar huis met een mooie cheque van… 200 000 dollar!

Het team was teleurgesteld, de winst lag voor het grijpen. Toch kan BDS, dat de Rainbow Six Siege-scene snel is opgeklommen om er een van de onbetwistbare tenoren te worden, terugblikken op een fantastisch parcours.

© Rainbow 6 Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top