Six Invitational R6S: Belgen risze en Crapelle zijn reeds uitgeschakeld

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zij waren de twee Belgen van het Rogue-team die mochten deelnemen aan de grootste competitie van het jaar op Rainbow Six Siege, maar Valentin “risze” Liradelfo en Laurent “Crapelle” Patriarche zijn de eersten die zijn uitgeschakeld op de Six Invitational!

Februari is waarschijnlijk de favoriete maand voor R6S-fans. De grootste competitie van het jaar, georganiseerd door Ubisoft, brengt namelijk gedurende twee weken de beste teams ter wereld samen in Montreal. Voor dit evenement vloog een van onze beste vertegenwoordigers, de Luikenaar risze, met zijn teamgenoten van Rogue en zijn coach Crapelle, ook uit België, naar Canada.

Ter herinnering: de Six Invitational begon afgelopen vrijdag 7 februari met zestien teams die in vier verschillende groepen zijn verdeeld. Aan het einde van deze fase (GSL-format, match in best of 3 met dubbele eliminatie zonder finale) krijgen alleen de eerste twee van elke groep een ticket voor de volgende fase. Vanaf 11 februari staan de acht beste teams tegenover elkaar in de play-offs, met een dubbele eliminatie en in een BO3. Alleen de grote finale op zondag 16 februari wordt gespeeld in een BO5.

Hoewel de competitie niet de naam draagt, lijkt ze op een echt WK en is er dus op zijn zachtst gezegd een aantrekkelijke geldprijs aan verbonden. Een totaal van 3 miljoen dollar zal worden verdeeld over de 16 ingeschreven teams, waarvan een derde alleen al naar de kampioen gaat (volledige verdeling hieronder).

Rogue, de teleurstelling

In groep B met Team SoloMid (TSM), Natus Vincere en SpaceStation Gaming (SSG) had het Europese team weinig kans op een van de twee kwalificatieplaatsen. Met twee nederlagen is de uitschakeling reeds een feit. De koffer voor een vroegtijdige terugkeer mag al gemaakt worden.

En dit is inderdaad het lot van onze twee Belgen. De start was echter veelbelovend op de eerste map tegen het solide TSM. Wie kon “AceeZ” van de grote dagen tegenhouden? Rogue won met 7-2.

Maar wat volgde was minder aangenaam. Rogue verloor op zijn beurt met 2-7 op Consulat en met 1-7 op Club House. De eerste nederlaag van het toernooi was een feit!

Er was geen ruimte meer voor twijfel en de wedstrijd de dag nadien was al cruciaal. Met een 1-2-nederlaag tegen SSG stond Natus ook met zijn rug tegen de muur! De strakke, evenwichtige, toegewijde en allereerste clash van de Six Invitational draaide uit in het voordeel van de Oekraïense organisatie: 0-2 en een nieuwe nederlaag voor Rogue, die hun koffers konden pakken… Het toernooi werd een echte teleurstelling voor dit getalenteerde team, dat nooit echt in staat was om hetzelfde niveau te tonen als in zijn online Pro League prestaties.

De line-up van Rogue

Valentin “risze” Liradelfo (BEL)
Théophile “Hicks” Dupont (FR)
Maurice “Aceez” Erkelenz (GER)
Lukas “korey” Zwingmann (GER)
Jan “ripz” Hucke (GER)
Laurent “Crapelle” Patriarche (BEL – coach)

De rangschikking na twee speeldagen

De verdeling van het prijzengeld

  • 1e – 1 000 000 $
  • 2e – 450 000 $
  • 3e – 270 000 $
  • 4e – 200 000 $
  • 5e & 6e – 150 000 $
  • 7e & 8e – 110 000 $
  • 9-12e – 80 000 $
  • 13-16e – 60 000 $

© Rogue

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top