Aftellen naar het NBA All Star Weekend

Sport | De NBA organiseert dit weekend zijn All Star Game met de grootste basketbalsterren ter wereld. Via Eleven Sports hoef je niets te missen van het spektakel. In afwachting kan je ook nog kijken naar de topaffiche tussen de Philadelphia 76ers en de LA Clippers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de nacht van dinsdag op woensdag krijgen de Philadelphia 76ers, vijfde in de Eastern Conference, de LA Clippers over de vloer, de nummer drie in de Western Conference. Ondanks de vijfde plaats van de Sixers, voldoet het team van Joel Embiid en co niet aan de hoge verwachtingen van de fans, die hun eigen spelers afgelopen weekend uitjouwden. Vooral op verplaatsing presteert Philadelphia teleurstellend, met al 19 nederlagen buitenshuis. Thuis gaat het met 24 zeges op 26 wedstrijden wel uitstekend. Een nieuwe zege thuis tegen de LA Clippers van Kawhi Leonard zal wel niet eenvoudig zijn.

De 69ste editie van de All Star Game heeft zijn tenten opgeslagen in Chicago en belooft drie dagen spektakel van de bovenste plank. De festiviteiten beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag met de Rising Star Challenge. Dit is de kans om de toekomstige supersterren van de NBA aan het werk te zien! Twee teams met eerstejaars en tweedejaars nemen het daarin tegen elkaar op. Team USA bestaat onder andere uit Zion Williamson en Trae Young, in Team World vinden we Luka Doncic van de Dallas Mavericks.

Een dag later staat er nog meer spektakel op stapel, te beginnen met de Skills Challenge, waarin de deelnemers een parcours moeten afleggen met de bal en daarbij dribbelen, passen en schieten. Onder andere Pascal Siakam, Jayson Tatum en Spencer Dinwiddie zullen hier aan deelnemen. Daarna volgt een Three-Point Contest waarin de deelnemers elk vijf driepunters gooien vanaf vijf verschillende posities met onder andere Damian Lillard, Joe Harris en Duncan Robinson. Aan de populaire Slam Dunk Contest tenslotte nemen Pat Connaughton, Aaron Gordon, Dwight Howard en Derrick Jones Jr. deel.

Dit alles is natuurlijk slechts een opwarmertje voor de echte All Star Game. Sinds 2018 is die All Star Game niet langer een duel tussen teams uit de Eastern en de Western Conference. Twee kapiteins mogen kiezen uit een lijst die wordt samengesteld door publiek (50% van de stemmen), spelers, trainers en pers.

Die kapiteins zijn net als vorig jaar LeBron James en Giannis Antetokounmpo. James koos in zijn basiselftal voor James Harden (Houston Rockets), Luka Doncic (Dallas Mavericks), Kawhi Leonard (LA Clippers) en zijn ploegmaat Anthony Davis. De 'Greek Freak' selecteerde met Kemba Walker (Boston Celtics), Trae Young (Atlanta Hawks), Pascal Siakam (Toronto Raptors) en Joel Embiid (Philadelphia 76ers) ook schoon volk. Een affiche om U tegen te zeggen!

NBA
Woensdag 12 februari 1u
Philadelphia 76ers - LA Clippers (Eleven Sports 2)
Zaterdag 15 februari 3u
NBA Rising Stars (Eleven Sports 2)
Zondag 16 februari 2u
NBA All-Star Saturday Night (Eleven Sports 2)
Maandag 17 februari 2u
69th NBA All Star Game (Eleven Sports 2)

Bekijk ook:
Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top